Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Παραλαβή 3 μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παραλαβή 3 μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) 

Στην παραλαβή τριών (03) μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προέβη την Τρίτη 05/09/2023, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, κατόπιν υπογραφής της συμφωνίας στις 29-08-2023 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον αρμόδιο Υπουργό Mιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ο εν λόγω εξοπλισμός παρεδόθη στον Διοικητή της 5ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε χώρο του λιμένα Πάτρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.
Ο ανωτέρω εξοπλισμός διατέθηκε στις Λιμενικές Αρχές Πάτρας, Κατακόλου και Μεσολογγίου και πρόκειται να συντελέσει στην ενίσχυση της επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ανωτέρω  Λιμενικών Αρχών στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου και επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

Related Articles

“Πετάει” η XRTC του Γιώργου Ξηραδάκη!

Ευχές για ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ από τον  καπτ. Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και Διευθύνων...

PERFORMANCE SHIPPING INC: Μακροχρόνιες ναυλώσεις με την Clearlake για τρία νεότευκτα δεξαμενόπλοια LR2 Aframax

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, η Εταιρεία, Performance Shipping Inc. (NASDAQ: PSHG), μια παγκόσμια ναυτιλιακή...

HSA-Webinar «ELECTRONIC BILLS OF LADING»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της...

Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου...