Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home AGENDA Το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ στο Ηρώδειο, από τη Συμφωνική της Βαρσοβίας, με συνδιοργανωτή το Ε.Ε.Α
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ στο Ηρώδειο, από τη Συμφωνική της Βαρσοβίας, με συνδιοργανωτή το Ε.Ε.Α

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει για ακόμη μία φορά τον Πολιτισμό, αλλά και τον συνάνθρωπο.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20:30, το Ε.Ε.Α. συνδιοργανώνει, για δεύτερη φορά, μία μεγαλειώδη συναυλία στο Ηρώδειο με τίτλο  «ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ», μέρος των εσόδων της οποίας θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Στη συναυλία με την Κορυφαία Παγκοσμίως Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας και περισσότερους από 200 συντελεστές επί σκηνής θα παρουσιαστούν κορυφαία αριστουργήματα του μουσικού Κλασικισμού, τα πλέον εμβληματικά έργα του πιο ιδιοφυή συνθέτη όλων των εποχών, του Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Τα διάσημα, διεθνώς αναγνωρισμένα έργα, Requiem και Κοντσέρτο για Πιάνο Νο. 20, θα διευθύνει ο αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Βαρσοβίας Maestro Patrick Fournillier, με μεγάλες συνεργασίες από τον Placido Domingo ως την Marta Argerich, μαθητής και συνεργάτης του Herbert Von Karajan, ένας μουσικός που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.

Tα αριστουργηματικά έργα του W.A. Mozart θα ερμηνεύσει η κορυφαία σε παγκόσμια κατάταξη, ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας και θα συμπράξει με τους Έλληνες σολίστ: Σοπράνο (υψίφωνος) Έλενα Κελεσίδη,  Μezzo Σοπράνο (μεσόφωνος) Νεφέλη Κωτσέλη, Τενόρος Γιάννης Καλύβας, Βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς.

Συμμετέχουν οι Xορωδίες της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

To παγκοσμίως γνωστό και αγαπητό στο κοινό Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, K.466 του Wolfgang Amadeus Mozart, οικουμενικά αναγνωρισμένο για την τελειότητα του στην προσέγγιση του “τραγικού” και του “θείου” της ανθρώπινης ψυχής, θα ερμηνεύσει η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, με διεθνείς διακρίσεις και μακροχρόνιες σπουδές στο εξωτερικό.

Σε μια εμφάνιση-έκπληξη η Νεανική Χορωδία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συμπράξει με την Ορχήστρα για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Μίκης Θεοδωράκης βραβεύτηκε το 2018 από το διάσημο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του Mozart.

Η συναυλία, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εντάσσεται στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ναυτιλίας που εορτάζεται εντός του μήνα Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Βιομηχανικού Ναυτιλιακού και Τουριστικού Επιμελητηρίου & της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας.

Η συναυλία θα λάβει χώρα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Προπώληση: viva.gr

https://www.more.com/music/offer/amadeus-mozart-requiem-to-tragiko-kai-to-theio/

Έναν χρόνο πριν, στις 25/9/2022, το Ε.Ε.Α. συνδιοργάνωσε την επίσης μεγαλειώδη συναυλία, με τίτλο «Η καρδιά του Chopin χτυπά στο Ηρώδειο», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

 

Related Articles

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” 18 Μαρτίου 1936 Πεθαίνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος...

18η Διημερίδα Βιολογίας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνουν...

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...

Ημερίδα: Το ευάλωτο παιδί στη λογοτεχνία

H Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συνδιοργανώνουν...