Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Posidonia Master class in Shipping
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Posidonia Master class in Shipping

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, από τους κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου

www.PosidoniaMasterclass.com

Οι Εκθέσεις Ποσειδώνια, διοργανωτές της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια, εγκαινιάζουν την πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης PosidoniaMasterclass in Shipping, διαθέσιμη στο www.PosidoniaMasterclass.com.

Το Posidonia Masterclass in Shipping είναι μια διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που παρέχει σειρά διαλέξεων από διακεκριμένους πλοιοκτήτες, διαχειριστές και στελέχη της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του κλάδου.

Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη των Ναυτικών Χρονικών, απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές και ενδιαφερόμενους που ξεκινούν μια καριέρα στη ναυτιλία και επιθυμούν να κατανοήσουν μια από τις δυναμικότερες και απαιτητικότερες βιομηχανίες της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι το ιδανικό εργαλείο για εταιρείες που προσλαμβάνουν στελέχη από άλλους κλάδους και επιθυμούν να τους παρέχουν εκπαίδευση που θα επιτρέψει ταχύτερη κατανόηση της βιομηχανίας.

Το PosidoniaMasterclass in Shipping προσφέρει μια πρακτική ανάλυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με εισηγητές και εισηγήτριες κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου, που μοιράζονται τις γνώσεις και εμπειρίες τους σε πληθώρα θεμάτων: από τους μηχανισμούς και τις βασικές αρχές που διέπουν τις ναυτιλιακές αγορές, τη δομή και οργάνωση του κλάδου και των επιχειρήσεων που τον απαρτίζουν, μέχρι και τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η κοινότητα στο εγγύς μέλλον.

Ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ, σημειώνει σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό στελεχών από άλλους κλάδους να εισέρχονται στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Πολλά στελέχη που δεν διαθέτουν σχετικό υπόβαθρο, καθώς προέρχονται από τον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, από δικηγορικές εταιρείες ή άλλους οργανισμούς, προσλαμβάνονται πλέον σε ναυτιλιακές εταιρείες ή μετατίθενται σε τμήματα εντός των οργανισμών τους που σχετίζονται άμεσα με τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλιακή κοινότητα απαιτούν εις βάθος γνώση σε πληθώρα επιστημονικών αντικειμένων, απαιτούνται στελέχη με νέες δεξιότητες και γνωστικά αντικείμενα, προκειμένου να ενταχθούν και να προσφέρουν τεχνογνωσία χρήσιμη για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου. Το PosidoniaMasterclass in Shipping έχει ως στόχο να παράσχειστους νέους και νέες επαγγελματίες του κλάδου τις βασικές γνώσεις και αρχές που θα τους ενδυναμώσουν και θα τους βοηθήσουν να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 11 ενότητες που παρουσιάζονται από συνολικά 35 κορυφαίους εισηγητές και εισηγήτριες και εξετάζουν κάθε τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίαςκαθώς και επενδυτικές και επιχειρησιακές ιδιαιτερότητες, ενώ παρουσιάζει και μελλοντικές τεχνολογίες.

Ο Δρ. Γιώργος Πατέρας, Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Το PosidoniaMasterclass in Shipping είναι ένα σημαντικό εργαλείο που θα βοηθήσει τον κλάδο να προσελκύσει και να ενσωματώσει νέους επαγγελματίες. Καθώς η ναυτιλία εξελίσσεται διαρκώς και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων της ανάγκης μείωσης εκπομπών του άνθρακα και της ψηφιοποίησης, η εκπαίδευση θα διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. Νέες ανάγκες προκύπτουν συνεχώς και ο κλάδος πρέπει να επιλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους για να προχωρήσει μπροστά. Ελπίζουμε ότι το PosidoniaMasterclass in Shipping μπορεί να λειτουργήσει ως φάρος έμπνευσης και προσέλκυσης νέων ταλέντων».

Μετά την ολοκλήρωση του PosidoniaMasterclassinShipping, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης με την υπογραφή των Ποσειδωνίων, ενώ θα έχουν επίσης πρόσβαση σε προτεινόμενο υλικό για περαιτέρω ανάγνωση.

Το πρόγραμμα PosidoniaMasterclass in Shipping υποστηρίζεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, τα Ναυτικά Χρονικά και αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της SQ Learn.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.PosidoniaMasterclass.com

https://posidonia-events.com/

Related Articles

Emissions performance is a crucial business factor

At one time, shipping was easy. Fuel was selected based on cost,...

BIMCO adopts SHIPMAN 2024

BIMCO adopts SHIPMAN 2024 The updated version of SHIPMAN, BIMCO’s widely used...

YES FORUM: Grand Open Day

Ένα από τα μεγαλύτερα Open Days του YES Forum είναι εδώ και...

«Η άμβλυνση των συνεπειών που επέφεραν οι κρίσεις αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Την ενίσχυση των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στοχευμένες δράσεις, ύψους...