ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Capital Link Greece:Market insights webinar series

CAPITAL LINK GREECE

MARKET INSIGHTS WEBINAR SERIES

Capital Link Webinar:“The New Corporate Governance Landscape in Greece –

Challenges and Opportunities”

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020

Η Capital Link έχει εγκαινιάσει μια σειρά webinars τα οποία πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την ανάδειξη του προφίλ της Ελλάδας ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού στην ευρύτερη παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Το Capital Link Webinar: “ The New Corporate Governance Landscape in Greece – Challenges and Opportunities” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, 2020 11.00 πμ Νέα Υόρκη – 3.00 μμ Λονδίνο – 5.00 μμ Αθήνα.

Σκοπός του webinar είναι να λειτουργήσει ενημερωτικά όσον αφορά το νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης που ισχύει για όλες τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο περιλαμβάνει νέα κριτήρια αξιολόγησης για τα μέλη του Δ.Σ. (πολιτική καταλληλότητας), δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών (NED) και εισάγει ποσόστωση 25% για την πολυμορφία των φύλων -υποχρέωση εκπροσώπησης ανά φύλο στα Δ.Σ.

Καθώς οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τον αναπτυσσόμενο τομέα των κεφαλαίων ESG, το Webinar ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές ενσωματώνουν τα κριτήρια αυτά στην διαδικασία υλοποίησης επενδύσεων.· Επίσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι ελληνικές εταιρείες βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου, υπό την εποπτεία του ενισχυμένου ρόλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Eισαγωγικά σχόλια :

  • κ. Νίκος Μπορνόζης,President & CEO – Capital Link Inc.

Συντονιστής:

  • κα.Νατάσα ΜαρτσέκηNED Club of Greece – Board Member and Founding Member  – Cepal Hellas Financial Services – Non Executive Director, BOD Member

Keynote speaker:

  • Δρ. Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

“ Tο νέο πλαίσιο Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα και ο ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς”

Ομιλητές:

  • κΑλέξανδρος ΚοσμόπουλοςPartner– Alexiou & Kosmopoulos Law Firm 

“Οι κύριες αλλαγές που φέρνει ο νέος Νόμος 4706/2020 για τις Ελληνικές επιχειρήσεις”

 

  • κα. Cristina Ungureanu, Head of Corporate Governance –Eurizon Capital

“Η Εταιρική Διακυβέρνηση υπό το πρίσμα των Ευρωπαίων επενδυτών”

  • κΑλέξανδρος ΜαγκλάραςGeneral Manager – CIO –Triton Asset Management

“Ο νέος Νόμος Εταιρικής Διακυβέρνησης από την οπτική των Ελλήνων επενδυτών – προκλήσεις και ευκαιρίες για τις Ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top