ΝΑΥΤΙΛΙΑ

IMO: Στις πέντε κορυφαίες χώρες της Ναυτιλίας η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στην κατηγορία Α΄ και η ψηφοφορία δείχνει την δύναμή της στην παγκόσμια ναυτιλία και τον ρόλο που διαδραματίζει σε αυτήν

Στην πέμπτη θέση ανάμεσα σε 10 κορυφαίες ναυτιλιακές χώρες του κόσμου εξελέγη η Ελλάδα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

Η Ελλάδα πήρε 151 ψήφους, μόλις έξι λιγότερες από την πρώτη Ιαπωνία. Οι εκλογές αφορούσαν την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ.

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στην κατηγορία Α΄ και η ψηφοφορία δείχνει την δύναμή της στην παγκόσμια ναυτιλία και τον ρόλο που διαδραματίζει σε αυτήν.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 164 χώρες από τις συνολικά 174 που είναι στον IMO. Η Ελλάδα ψηφίζεται από διάφορα γεωπολιτικά και οικονομικά μπλοκ καταδεικνύοντας ότι η σφραγίδα της στη ναυτιλία είναι ανεξίτηλη.

 

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του IMO, που διήρκησε αρκετές μέρες τα θέματα που ετέθησαν αφορούσαν κυρίως στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ασφάλεια της θάλασσας.

Επίσης, όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, η Ελλάδα έχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας, έχει τα πλοία της μοιρασμένα σε 43 νηολόγια, αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα το 9% του ΑΕΠ και απασχολεί 24.000 ναυτικούς εκ των οποίων οι 12.000 είναι Έλληνες.

Η Ελλάδα είναι μέλος του IMO από το 1958, ημερομηνία ίδρυσής του.

Τα αποτελέσματα της κατηγορίας Α΄:

Ιαπωνία 157

Ν. Κορέα 156

Ιταλία 155

Κίνα 152

Ελλάδα 151

Παναμάς 149

Μ. Βρετανία 148

Νορβηγία 142

ΗΠΑ 142

Ρωσία 141

απο τον Μηνά Τσαμόπουλο πηγη:Newmoney.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top