ΝΑΥΤΙΛΙΑ

NafsLive | Συνέντευξη με τον Κώστα Κωνσταντίνου

Δημόσια · Διοργανωτές: ΝΑΥΣ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 1 μ.μ. – 2:15 μ.μ.

Online εκδήλωση

Το ΝΑΥΣ συνεχίζει τον κύκλο ζωντανών μεταδόσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτή την Πέμπτη 4 Ιουνίου καλεσμένος μας θα είναι ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Moore Stephens Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε & επικεφαλής του Maritime στο παγκόσμιο δίκτυο της Moore Global.

Θα μιλήσουμε για πολλά θέματα που απασχολούν τον κλάδο της Ναυτιλίας.

Συντονιστείτε, προσκαλέστε και τους φίλους σας σε αυτή την ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη για πολύ σοβαρά ζητήματα της Ναυτιλίας. (Είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κανείς, είναι να κάνει like στην σελίδα του ΝΑΥΣ https://www.facebook.com/nafs.gr/ στο Facebook αν δεν το έχει κάνει ήδη.)

Λίγα λόγια για τον Κώστα Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι γιος της Μαρίας και του Δαμιανού Κωνσταντίνου ο οποίος είναι ο ιδρυτής του πρώτου διεθνούς ελεγκτικού γραφείου στην Ελλάδα, της Moore Stephens το οποίο από το 1963 μέχρι σήμερα είναι στον Πειραιά και ειδικεύεται στη ναυτιλία.

Δημοτικό σχολείο πήγε στου «Π. Παπαϊωάννου» και μετά συνέχισε στο αγγλόφωνο «St. Lawrence College». To 1987 πήγε για σπουδές στην Αγγλία όπου το 1990 αποφοίτησε από το London School of Economics ως οικονομολόγος (BSc Econ) και μετά άρχισε τις επαγγελματικές του σπουδές δουλεύοντας στη Moore Stephens London ως trainee Chartered Accountant. Το 1994 απέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο του Chartered Accountant και συνέχισε να εργάζεται στο Λονδίνο αποκτώντας πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία με ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοεμφανιζόμενες τεχνικές ηλεκτρονικού ελέγχου.

Το 1996 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να εργάζεται στη Moore Stephens Πειραιά αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο εύρος καθηκόντων είτε στη ναυτιλία είτε στη βιομηχανία. Το 2002 απέκτησε και τον επαγγελματικό τίτλο του Ορκωτού Ελεγκτή και το 2004 έγινε partner ενώ από το 2013 έχει αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος.

Επαγγελματικά ασχολείται με τους οικονομικούς ελέγχους, αλλά και σε διάφορα συμβουλευτικά έργα που έχουν σχέση με το στρατηγικό σχεδιασμό σε θέματα φορολογίας, δομών ομίλων και εταιριών, εταιρικής διαφάνειας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Έχει διατελέσει Governor του Propeller Club του Πειραιά από το 2009 και Γενικός του Γραμματέας από το 2018 μέχρι το 2019 όταν έληξε η θητεία του. Από το 2017 μέχρι το 2019 ήταν στο Executive Committee του Ευρωπαϊκού Δικτύου της Moore Stephens (Europe) Ltd., και από το 2016 μέλος στο Διοικητικό Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Ελλάδας. Από το 2019 έχει αναλάβει την παγκόσμια ηγεσία του ναυτιλιακού τομέα της Moore Global. Το 2015, 2016 και 2018 έχει παρακολουθήσει ειδικευμένα σεμινάρια στο Harvard Business School με άλλους partners της Moore Stephens International. Συμμετέχει συχνά ως ομιλητής σε διάφορα ναυτιλιακά συνέδρια και άρθρα του σχετικά με τη ναυτιλία έχουν φιλοξενηθεί αρκετές φορές στον τύπο.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία καθώς και με την ποδηλασία και έχει συμμετέχει σε αρκετούς ερασιτεχνικούς αγώνες τριάθλου, τρεξίματος και ποδηλάτου και τώρα άρχισε να παίζει drums. Είναι παντρεμένος με την Ιφιγένεια Καραθάνου και έχει 2 κόρες, την Αιμιλία 23 ετών και τη Μαίρη 21.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top