ΝΑΥΤΙΛΙΑ

UBS: Στα $60/βαρέλι το Brent το 2020

 

H επενδυτική τράπεζα της Ελβετίας UBS πρόσφατα αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την τιμή του πετρελαίου το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, σε report της η UBS αναφέρει ότι η τιμή του Brent θα κινηθεί στα $56/βαρέλι για το α΄ τρίμηνο και στα $60/βαρέλι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι κατά $6/βαρέλι και $3,5/βαρέλι μειωμένες σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες της τράπεζας.

Παράλληλα, η κινεζική ζήτηση για πετρέλαιο θα κινηθεί στα 12,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα κατά το α΄ τρίμηνο, αναθεωρημένη προς τα κάτω κατά 10% από την προηγούμενη εκτίμηση της UBS. Συνολικά η UBS μειώνει τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο κατά 450.000 βαρέλια/ημέρα λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Αναλυτές της τράπεζας, μάλιστα, τονίζουν ότι ο «ιός έχει προσθέσει μια νέα διάσταση ανησυχίας στην αγορά πετρελαίου».

Αργότερα μέσα στον χρόνο, παράγοντες όπως η μείωση της παραγωγής από τον OPEC θα καταστήσουν την αγορά πετρελαίου περισσότερο «σφιχτή», παρέχοντας έτσι στήριξη στην τιμή του Brent, η οποία θα ανακάμψει στα $60/βαρέλι το γ΄ τρίμηνο και θα παραμείνει στα επίπεδα αυτά έως το τέλος του χρόνου, βλέπει η ελβετική τράπεζα.

πηγή Ναυτικά Χρονικά

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top