ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άννα Καμαρίδη:Τα μεταλλικά κτίρια είναι πανάκεια!

 

Από την  Άννα Καμαρίδη*

Με αφορμή το πραγματικό θαύμα της ανέγερσης προκατ νοσοκομείου 1000 κλινών στην κινέζικη Γουχάν μέσα σε μόλις 10 ημέρες, ας αποδεχτούμε βασικά αξιώματα:
Τα μεταλλικά κτίρια είναι πανάκεια.

Έχουν Βιομηχανικές ,Βιοτεχνικές και Εμπορικές χρήσεις, εφαρμογή σε Υπόστεγα, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Αποθήκες, Ψυκτικούς θαλάμους, Χώρους σταθερής θερμοκρασίας, Αεροδρόμια, Στέγαστρα, Προκατασκευασμένες κατασκευές, Κτίρια κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, Εκθεσιακούς χώρους, Containers, Στρατιωτικές εγκαταστάσεις κλπ.
Έχουν πολλά δυνατά σημεία. Η μεγάλη ταχύτητα ανέγερσης. Ο ελάχιστος δυνατός συντελεστής ΙΚΑ .Το μικρότερο βάρος. Η άκρως αντισεισμική τους ιδιότητα. Η ευκολία μελλοντικής επέκτασης. Μεγαλύτερη ηχομόνωση. Μεγαλύτερη θερμομόνωση. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακριβές χρονοδιάγραμμα κατασκευής. Χαμηλό κόστος εργασιών. Συντονισμός κατασκευής. Προκαθορισμένο κόστος. Οικολογική κατασκευή.
Στην Ελλάδα έχουμε τους καλύτερους κατασκευαστές μεταλλικών κτιρίων με τεχνογνωσία και εμπειρία. Οι επικαλύψεις και πλαγιοκαλύψεις των μεταλλικών κτιρίων σαφώς και πρέπει να πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να ακολουθούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Η ασφάλεια εξασφαλίζεται από τα ισχύοντα διατάγματα αποτρέποντας επιβολές μονοπωλιακών συνθηκών στην αγορά.

* Ιδιοκτήτρια της Βιομηχανίας «Καμαρίδης Global Wire Α.Β.Ε.Ε.»

 

Η Άννα Καμαρίδη είναι έξυπνη, όμορφη, δημιουργική, κοινωνική, αισθηματική, συναισθηματική αλλά δυνατή, καταξιωμένη, σκληρά εργαζόμενη, με στόχους, εστιασμένη ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα παρατηρώντας όσα συμβαίνουν τριγύρω της και και και…αα και προσθέστε την λέξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ πριν από όλα τα παραπάνω που χρησιμοποίησα για να την περιγράψω! Άνοιξε την πόρτα και χαιρέτησε όλους τους υπαλλήλους (και εμένα) με τέτοιο πάθος και θέρμη…σαν μια ξαφνική ηλιαχτίδα φωτός!

Γεννήθηκε σε μια κλασσική οικογένεια, με μητέρα κολόνα του σπιτιού και πατέρα έναν αυτοδημιούργητο βιομήχανο, τον άνθρωπο που δημιούργησε την Kamaridis Global Wire από το μηδέν! Όντας παιδί ενός αυτοδημιούργητου επιχειρηματία συνήθως έχουμε την υποψία του ”κακομαθημένου”…σωστά; Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας πω ποια είναι αυτή η θαυμάσια γυναίκα και το πόσο κάθε άλλο παρά κακομαθημένη είναι! Τελειώνοντας το Master της στις Διεθνείς Επιχειρήσεις και Μάνατζμεντ στο Westminster Business School του Ηνωμένου Βασιλείου, αποφασίζει να ξεκινήσει την καριέρα της στην οικογενειακή τους επιχείρηση, σε μια μικρή περιφέρεια 100 χιλ. έξω από την Αθήνα, στην Θήβα. Η ίδια λέει: «Ξεκίνησα λοιπόν και την πρώτη μέρα ο πατέρας μου ζήτησε να στείλω ένα fax…και τον ρώτησα τι ήταν αυτό; Ύστερα με έβαλε στο λογιστήριο όπου πάλι δεν είχα ιδέα κ.ο.κ.» Έτσι, ύστερα από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες να φανεί χρήσιμη για την εταιρία τους, της έδωσε ένα γραφείο και της είπε: «Κάνε ότι θεωρείς καλύτερο!». Έπρεπε να την ακούσετε να περιγράφει αυτό το κομμάτι, θα πέφτατε στα πατώματα από το γέλιο!!! Δίχως να έχει ιδιαίτερες προσδοκίες, από ένα κορίτσι άνευ εμπειρίας και ανίκανο να στεριώσει σε οποιοδήποτε τμήμα, δεν περίμενε ότι η Άννα Καμαρίδη θα ξεκινούσε νέο τμήμα: Τμήμα Εξαγωγών! Μέσα στους πρώτους 6 μήνες από τη μέρα που πάτησε το πόδι της στην εταιρία, η Άννα έκλεισε την πρώτη της συμφωνία στην Κύπρο!!! Ήταν η έναρξη για το ταξίδι της επιτυχίας…Ξεκίνησε μόνη της τις εξαγωγές, και σήμερα, με μια ομάδα 6 γυναικών, τις οποίες αποκαλεί ”τα κορίτσια μου”, εξάγουν σε 60 χώρες και κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά! Σήμερα είναι αντιπρόεδρος και εκπροσωπεί την Kamaridis Wire, καθώς παρευρίσκεται σε πολλά πάνελ ενώ έχει βραβευτεί και με το τιμητικό βραβείο του Athens Business Women Forum.

Η Άννα Καμαρίδη είναι μια αξιαγάπητη γυναίκα…είναι μητέρα δύο αξιολάτρευτων παιδιών και σύζυγος ενός καταξιωμένου φαρμακοποιού ο οποίος πιστεύει σε αυτήν και της δίνει τον χώρο να πετύχει όλους τους στόχους της! Η Άννα πιστεύει στις γυναίκες, στην ικανότητά τους να δημιουργήσουν και να χτίσουν, καθώς συνεχώς εμπνέει και ενδυναμώνει την ομάδα της, με αποτέλεσμα να έχει μια αλεξίσφαιρη ομάδα όπου η μία στηρίζει την άλλη με κάθε τρόπο!

http://www.kamaridis.gr/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top