ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Ευγενίδου:Πρόγραμμα UTech Lab 21/01–16/02 2020

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας ενημερώνουμε για τα εργαστήριά μας μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Μικροί Αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μία βιώσιμη πόλη

 

 

Σκοπός του εργαστηρίου, είναι να εισάγει τους μαθητές στην έννοια της βιώσιμης πόλης και στις αρχές του αστικού σχεδιασμού. Στο εργαστήριο οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν ένα βιώσιμο σενάριο και με βάση αυτό να σχεδιάσουν ένα μικρό πάρκο πεζοδρομίου (Parklet). Η διαδικασία του σχεδιασμού γίνεται με βάση τις αρχές του αστικού σχεδιασμού και με εφαρμογή σχηματικών κανόνων. Στόχος είναι οι μαθητές να μυηθούν στην βιωσιμότητα της πόλης και να αποκτήσουν εργαλεία προκειμένου οι ίδιοι να αλλάξουν την εικόνα που έχουν για την πόλη.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής 24/01 17:00-18:30 και 14/02 17:00-18:30.

Web programming

 

Web programming είναι η δημιουργία δυναμικών web εφαρμογών, όπως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα ειδησεογραφικού ρεπορτάζ, χρησιμοποιώντας εντολές της γλώσσας JavaScript, μίας εκ των βασικών γλωσσών web programming. Θα γράψουν τον απαραίτητο κώδικα, έτσι ώστε να καλούν συναρτήσεις και να τροποποιούν τις παραμέτρους αυτών, ενώ στη συνέχεια θα μάθουν να χρησιμοποιούν επαναλήψεις (loops) και συνθήκες (conditionals). Τέλος θα προσθέσουν γραφικά.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής 22/01 17:00-18:30 και 7/02 17:00-18:30.

3D modelling για ψηφιακές ταινίες και βιντεοπαιχνίδια

Οι συμμετέχοντες εισάγονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά των ειδικών εφέ ταινιών και των ψηφιακών κινουμένων σχεδίων (digital animation). Μαθαίνουν τις βασικές τεχνικές της τρισδιάστατης μοντελοποίησης και τις ιδιαιτερότητες που διακρίνουν την κάθε μία από αυτές. Γνωρίζουν το λογισμικό δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων Blender και τέλος καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους ειδικά εφέ και να δώσουν κίνηση σε έναν ψηφιακό χαρακτήρα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής 15/01 17:00-18:30 και 31/01 17:00-18:30.

Swift Playgrounds

 

Η γλώσσα προγραμματισμού Swift είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες γλώσσες προγραμματισμού. Μπορούμε να την μάθουμε παίζοντας, μέσω του Playground και να δημιουργήσουμε τις δικές μας εφαρμογές… εύκολα και γρήγορα! Στο εργαστήριο αυτό, οι μαθητές εισάγονται στις βασικές έννοιες προγραμματισμού και στην γλώσσα προγραμματισμού Swift μέσα από την εφαρμογή Swift Playgrounds. Κατανοούν τι είναι οι εντολές, οι αλληλουχίες, οι βρόχοι και οι λογικές συνθήκες, χρησιμοποιούν τις σταθερές, τις μεταβλητές και τις συναρτήσεις, δημιουργούν τον δικό τους κώδικα και εξασκούνται στην επίλυση προβλημάτων.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής 17/01 17:00-18:30 και 29/01 17:00-18:30.

 

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εργαστηρίων από 16 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου εδώ:

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν. Για κρατήσεις καλέστε στο τηλέφωνο 210 9469 641.

Σας περιμένουμε!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top