ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Ευγενίδου:Υποδεχόμαστε τον Δεκέμβριο στο UTech Lab με νέα προγράμματα

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου με τα νέα μας εργαστήρια.

Σειρά εργαστηρίων: Μαθαίνω να προγραμματίζω σε Swift

 

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μία εισαγωγή στις βασικές έννοιες προγραμματισμού και στην γλώσσα προγραμματισμού Swift, μία εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων γλωσσών στον κόσμο, προϊόν της Apple, προσιτή και με μεγάλη χρηστικότητα. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις βασικές δομές δεδομένων, καθώς και τις δομές ελέγχου. Επίσης θα καλυφθούν συναρτήσεις εισόδου και εξόδου δεδομένων, καθώς και βασικοί αλγόριθμοι. Τέλος θα σχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν ένα παιχνίδι, αλλά και μία εφαρμογή εμφάνισης τρέχουσας θερμοκρασίας, μέσω της οποίας θα έρθουν σε επαφή και με άλλες σημαντικές έννοιες, όπως τις υπηρεσίες διαδικτύου (web services) και τη μορφή ανταλλαγής δεδομένων JSON.

 

Το εργαστήριο αποτελείται από τέσσερεις δίωρες ενότητες. Για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 7, 14, 21/12 και 18/01 15:00-17:00

Σειρά εργαστηρίων: Python 2

 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με πιο προχωρημένες έννοιες της γλώσσας προγραμματισμού Python. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να οργανώνουν τον κώδικά τους σε packages και modules και θα χρησιμοποιήσουν έτοιμα packages για να μετατρέψουν κείμενο σε ASCIIArt και σε ανθρώπινη φωνή (TTS). Επίσης θα γίνει σύντομη εισαγωγή στην client-server αρχιτεκτονική και οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν την δική τους chat εφαρμογή. Θα γνωρίσουν τις αναδρομικές συναρτήσεις και τα εργαλεία με τα οποία θα παρακολουθούν την εκτέλεση του προγράμματός τους. Τέλος, χρησιμοποιώντας Raspberry Pi θα μάθουν να αλληλεπιδρούν με το hardware ελέγχοντας LEDs, θερμόμετρα και mini vibration motors.

 

Για την παρακολούθηση απαιτείται βασική γνώση Python ή προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού. Το εργαστήριο αποτελείται από τέσσερεις δίωρες ενότητες και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 7, 14, 21/12 και 11/01 10:00-12:00

Project: Levitation

 

 

Η τεχνολογία των μηχανών αιώρησης βγαίνει από τα πανεπιστημιακά εργαστήρια και έρχεται στο Εργαστήριο Τεχνολογίας! Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το φαινόμενο της ακουστικής ή ηλεκτρομαγνητικής αιώρησης μέσω της δημιουργίας μικρών μηχανών με Arduino. Θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν δικά τους κυκλώματα, να προγραμματίσουν τις μηχανές και να πειραματιστούν μέσω της κατασκευής!

 

Το project θα ολοκληρωθεί σε πέντε συναντήσεις και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14, 21/12 και 11, 18, 25/01 10:00 -13:00

 

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα εργαστηρίων του Δεκεμβρίου. Για το δεκαπενθήμερο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, θα λάβετε καινούρια ενημέρωση.

 

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν. Για κρατήσεις καλέστε στο τηλέφωνο

210 9469 641.

Σας περιμένουμε!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top