ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-Σε ποιά εκκλησία γιορτάζεται στον Πειραιά

 

 

Δευτέρα  25 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Στυλιανού  και ώρα 5μμ θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία

στο παρεκκλήσι του  Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά, όπου εκεί τιμάται  κάθε χρόνο. Τρίτη  26 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα μεθεόρτιος εσπερινός ωρα 5 απόγευμα.

Στις 25 Νοεμβρίου ,εορτάζει το παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας Καραβά Πειραιά, που τιμάται στον Άγιο Στυλιανό.  25 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής και ώρα 7μμ θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και 26 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα μεθεόρτιος εσπερινός.

ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: Ο Όσιος Στυλιανός ήταν γιος πλουσίων γονέων (που μάλλον γεννήθηκε στην Παφλαγονία, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο, διότι εκεί φυλασσόταν και ιερό λείψανο του), διδάχτηκε νωρίς απ’ αυτούς να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων.

Άγιος Στυλιανός προστάτης παιδιών : Αφού έτσι ανατράφηκε, και οι γονείς του πέθαναν, διαμοίρασε όλη την κληρονομιά του και πήγε σαν ασκητής στην έρημο.

Εκεί γνωρίστηκε με άλλους ασκητές, που ζούσε μαζί τους με αδελφική αγάπη, χριστιανική συγκατάβαση και επιείκεια.

Δεν λύπησε ποτέ κανένα, μεγάλη του χαρά μάλιστα, ήταν να επαναφέρει τη γαλήνη στις ταραγμένες ψυχές. Η φήμη της θαυμαστής ασκητικής του ζωής έφθασε μέχρι τις πόλεις, και πολλοί έτρεχαν να τον βρουν για να ζητήσουν απ’ αυτόν τις πνευματικές του οδηγίες.

Ο όσιος Στυλιανός, παρά την ερημική ζωή του, έτρεφε στοργή και συμπάθεια προς τα παιδιά, που τόσο αγαπούσε και ο Κύριος. Αν, έλεγε, η ταπεινοφροσύνη αποτελεί θεμέλιο των αρετών, η παιδική ηλικία από τη φύση της είναι περισσότερο ενάρετη, απ’ ότι οι μεγαλύτεροι των φιλοσόφων.

Πολλές φορές οι γονείς έφεραν προς αυτόν τα παιδιά τους, και τότε η αγαλλίαση του οσίου ήταν πολύ μεγάλη. Ο Θεός βραβεύοντας το Ιερό αυτό αίσθημα του, προίκισε τον όσιο με το χάρισμα να θεραπεύει τα άρρωστα παιδιά και να καθίστα εύτεκνους άτεκνες γυναίκες.

Ο Όσιος Στυλιανός κοιμήθηκε πλήρης ήμερων αλλά και αρετών.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top