ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ απο ΠΕΜΕΝ

 

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στις 10:30π.μ, πραγματοποιούμε την  Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για το 2019, στην οποία θα καθορίσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και τον προγραμματισμό δράσης μας για το 2020.

Η κατάσταση που ζούμε όπως και συνολικά οι εργαζόμενοι, σηματοδοτείτε από την αμείωτη ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής στο σύνολο των δικαιωμάτων μας από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Με καθεστώς γαλέρας των εργατών

Αυξάνουνε τα κέρδη των εργοδοτών

ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα, για άλλη μια φορά στη κλίνη του Προκρούστη, για την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, να οικοδομήσουν εργασιακά γκέτο παντού. Συνθήκες εργασίας που γνωρίζουν πολύ καλά οι εφοπλιστές και έχουν επιβάλλει διαχρονικά για την πλειοψηφία των ναυτεργατών στην ποντοπόρο ναυτιλία, ενώ αρνούνται την ανανέωση των ΣΣΕ από το 2010.

Να μην τους αφήσουμε να βάλουν ταφόπλακα σε δικαιώματα που κατέκτησαν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες.

 

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Κανένας εφησυχασμός  στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εξελίσσονται στη περιοχή μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες,  αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο, αυτό καταγράφηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Πομπέο, με την υπογραφή της νέας συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις. Οι ιμπεριαλιστές για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους ενεργειακούς δρόμους, με των λαών το αίμα ξαναχαράζουν τα σύνορα, τους οδηγούν σε προσφυγιά και μετανάστευση.

Με πολύτιμη παρακαταθήκη τους απεργιακούς αγώνες στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη και ενάντια στη ποινικοποίηση της απεργίας, που επιχείρησαν να επιβάλουν για άλλη μια φορά οι εφοπλιστές, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας, δυναμώνουμε την οργάνωση, τον αγώνα, την ταξική πάλη.

Να μην λείψει κανείς συνάδελφος από την Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ  την Τετάρτη 27 Νοέμβρη, με αγωνιστική αισιοδοξία να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικές ελευθερίες, για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

ΟΛΟΙ στην Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ,

Τετάρτη 27 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ

στα γραφεία μας Μπουμπουλίνας 21.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ   ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top