ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΒΕΠ: Έτος επενδύσεων, ανάπτυξης και τεχνικής εκπαίδευσης το 2020

  • Πληθώρα προσωπικοτήτων από την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς και τις επιχειρήσεις συμμετείχαν στην τελετή κοπής της πίτας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Η καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιττας καθώς και του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ. Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος ζήτησε μεθοδική και αποτελεσματική εργασία απ’ όλους ώστε το 2020 να αποτελέσει έτος που θα φέρει νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαίδευσης.

 

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες επιχειρηματίες, πολιτικούς, εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και κυρίως τα μέλη του Επιμελητηρίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την εκδήλωση και δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα. «Η συμμετοχή σας επιβεβαιώνει ότι το κλίμα στην αγορά έχει αλλάξει. Αυτό σημαίνει πως μέσα στη νέα χρονιά πρέπει να προχωρήσουν άμεσα πρωτοβουλίες που αφορούν στη ριζική μείωση της γραφειοκρατίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας μιας νέας γενιάς τεχνητών ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης που θα δώσουν πνοή σε παραγωγικές επιχειρήσεις και τεχνικά επαγγέλματα, από τα οποία εξαρτάται εν πολλοίς η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», επισήμανε ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και απέδωσε τα εύσημα στον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Γιάννη Μώραληγια τις πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχει η δημοτική Αρχή για την ανάπλαση της περιοχής στον Άγιο Διονύσιο και τη δημιουργία «θερμοκοιτίδων» για επιχειρήσεις startup.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκηκαι τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελούσε τη μήτρα της σύγχρονης ναυτοσύνης κατά τον 20ο αιώνα, αν δεν υπήρχαν τα μηχανουργεία, τα χυτήρια, τα εργαστήρια ηλεκτρολογικών εφαρμογών και αυματισμών, καθώς και οι εταιρείες ναυπηγικών εργασιών, επιχειρήσεις που κατ’ εξοχήν αποτελούν μέλη του ΒΕΠ. «Οι πόρτες των γραφείων μας είναι ανοικτές για να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες που θα κάνουν την πραγματική οικονομία να θριαμβεύσει», δήλωσε.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Μπούρας, οι βουλευτές Α’ Πειραιώς της Ν.Δ. κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκοςκαι του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκηςκαι ο βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιος Κώτσηρας. Παρούσα ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκηςκαι ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης.

Εξαιρετικά ενισχυμένη ήταν η παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων. Παρών ήταν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Πειραιώς (και εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΗ) κ. Δημήτρης Μουστάκας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοκατασκευαστών κ. Θεόφιλος Παγιάτης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων Αττικής – Πειραιώς κ. Νικόλαος Φιριππήςκαι ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος κ. Μιχαήλ Κατσαρός.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Περιφερειακός Σύμβουλος Επενδύσεων & Δικτύου Επιχειρήσεων κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ιωάννης Μουρτζούκος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΕΒΕΠ κ. Νίκος Μαυρίκος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Βιοτεχνών – Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιώς κ. Φώτιος Πράσινος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιώς κ. Δημήτρης Σαμιωτάκης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας κ. Ευάγγελος Βουδούρης και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος Σπετσιωτάκης.

Ιδιαίτερα δυναμική χαρακτηρίστηκε η παρουσία στελεχών της Αυτοδιοίκησης αφού παραβρέθηκαν στην αίθουσα συμβουλίων του ΒΕΠ ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιώς κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιώς «Κανάλι 1 90,4» κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΗΡΑΠ κ. Νίκος Παρασκευάς, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντικών Οργανώσεων κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρώην Αντιπεριφερεριάρχης ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδας Αθανασιάδηςκαι ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γεώργιος Γαβρίλης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε , στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 

Ο  κ. Μώραλης, στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλα τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, τόνισε ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλαρο. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης επεσήμανε την ανάγκη οι βουλευτές όλων των κομμάτων, να στηρίξουν την ελληνική παραγωγή και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς, όπως ανέφερε, ο στόχος είναι κοινός από όλους. «Είναι σημαντικό να γίνει ένας σωστότερος και αρτιότερος σχεδιασμός τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη της ελληνικής παραγωγής και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, στο βαθμό των δικών της δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων»,  σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Πειραιά στην αστική ανάπλαση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, τόνισε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση, σημειώνοντας: «Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε σε ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλες γειτονιές. Να στηρίξουμε έτσι και τη βιοτεχνία και την παραγωγή,  αλλά και να προσελκύσουμε επενδύσεις».

 

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τον Δήμαρχο Πειραιά για την αστική ανάπλαση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου,  σημειώνοντας:  «Χάρηκα πάρα πολύ όταν άκουσα τον δήμαρχο, στο Δημοτικό Θέατρο, να μας παρουσιάζει το σχέδιο για τον Παπαστράτο και ότι 10.000 εργαζόμενοι θα είναι σε αυτό το υπέροχο κτήριο. Είναι ένας σχεδιασμός για την ανάπτυξη των σύγχρονων επαγγελμάτων, στον Άγιο Διονύσιο, πού είναι η καρδιά της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας. Τα μηχανουργεία  θα γίνουν μονάδες με σύγχρονη τεχνολογία, θα έρθουν νέα παιδιά με τα πτυχία τους, με τις ειδικότητές τους, να αξιοποιήσουν αυτό το δυναμικό και ο Πειραιάς να πάει μπροστά».

 

 

 

 

Χαιρετισμός του βουλευτή κ.Μανωλάκου

Χαιρετισμός του βουλευτή κ.Κατσαφάδου

 

Χαιρετισμό του Δημάρχου κ.Μώραλη

 

 

Ευγενία Μπαρμπαγιάννη

 

απο αρισ. Σταύρος Κασιδιάρης Πρόεδρος και Ιδρυτής της “C&A Kassidiaris S.A.” Ανδριανός Μιχάλαρος Πρόεδρος

 

Χαιρετισμός του κ.Νικολάου Μαυρίκου Προέδρου ΠΣΕΠΕ,υπεύθυνου Γεμη ΕΒΕΠ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top