ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική Εταιρεία Logistics:”Διάσκεψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα συστήματα μεταφορών”

 

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics και ο ΟΗΕ (UNECE) συνδιοργάνωσαν  την 1η Διάσκεψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα συστήματα μεταφορών. Η διάσκεψη  έγινε στις 18 και 19  Νοεμβρίου  2019.

 

Εκπρόσωποι του ΟΗΕ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετερεωλογίας, της Σύμβασης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Μεταβολές, της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και εκπρόσωποι Υπουργείων και Οργανισμών από τη Γερμανία, την Ισλανδία, τον Καναδά, την Ολλανδία, την Πολωνία και τη χώρα μας,  βρέθηκαν όλοι στο Ίδρυμα Ευγενίδου για να συζητήσουν για το μέλλον των υποδομών και των μεταφορών παγκοσμίως, όπως διαμορφώνεται με βάση τα νέα κλιματικά δεδομένα. Η Διάσκεψη τελούσε  υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Με εξαιρετική επιτυχία και με πραγματικά ουσιαστικές παρουσιάσεις και ομιλίες ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της Διεθνούς Διάσκεψης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα δίκτυα μεταφορών στο Ίδρυμα Ευγενίδου, που συνδιοργάνωσαν  η EEL και η UNECE.
Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές της πρώτης μέρας κ.κ.: Constantinos Constantinou, Piet De Wildt, Dr Boram Lee, Prof. Adonis Velegrakis, Walters Tubua, Regina Asariotis, Lukas Arenson, Bill M. Halkias, Mark de Bel,Dr. Leyla Ünal, Martin Klose, Malgorzata Kopczynska, Prof. Coccossis Harry, Sotirios Theofanis, Asta Thorleifsdottir, Dr. Aris Christodoulou.

Ευχαριστούμε επίσης και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή για την συμμετοχή και ομιλία του.

 

Oλοκληρώθηκε η δεύτερη και τελευταία ημέρα της 1ης Διεθνούς Διάσκεψης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα συστήματα μεταφορών και στις υποδομές, που συνδιοργάνωσαν η EEL και η UNECE, στο ίδρυμα Ευγενίδου. Συγκεκριμένα, δόθηκε έμφαση στην ευαισθητοποιήση των κυβερνήσεων και των αρμόδιων φορέων με στόχο την προσαρμογή των συστημάτων μεταφορών και των υποδομών στα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Ευχαριστούμε και τους σημερινούς ομιλητές για τις εξαιρετικές και επεξηγηματικές παρουσιάσεις τους που οδήγησαν σε έναν παραγωγικό διάλογο.
Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε και να προσαρμοστούμε.

 

Απο αρισ. Νικόλας Ροδόπουλος,Κλαίρη Παπαγεροθέου, Βασίλης Μπαρμπαγιάννης

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top