ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εναλλακτική εκστρατεία της Gilead Sciences Ελλάς για τον HIV

Με «καλό αγωγό» την Τέχνη, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς επιχείρησε μια εναλλακτική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που βιώνουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV.

Μηνύματα στάλθηκαν μέσω της τέχνης του δρόμου (graffiti) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα την 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα AIDS,  η Gilead με την υποστήριξη  της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» .

Με κεντρικό μήνυμα #ZeroStigma, τοο εγχείρημα τέθηκε υπό την αιγίδα των  Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η Gilead σε «επιστράτευσε» τους καλλιτέχνες Kez και Same84 της ομάδας UrbanAct, προκειμένου να μεταμορφώσει σε έργα τέχνης την είσοδο του σταθμού Μετρό «Μοναστηράκι», το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Τριών Συμμάχων στη Πάτρα.

Με άξονα την εξάλειψη της άγνοιας και των προκαταλήψεων, τονίστηκε  η συνύπαρξη, η κοινωνική συνοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και ότι ο HIV αφορά όλους ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την σεξουαλικότητα, τις επιλογές.

Σκοπός της δράσης ήταν η άμεση επαφή με τους πολίτες για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο του στίγματος, τις διάφορες μορφές του και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Και στις τρεις πόλεις, δεκάδες πολίτες φόρεσαν το κόκκινο κορδελάκι της εκστρατείας και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να λάβουν συμβουλές τόσο προφορικά όσο και μέσω του έντυπου υλικού που μοιράστηκε από υπαλλήλους της Gilead, διακεκριμένα μέλη της ιατρικής κοινότητας, ασθενείς και εθελοντές.

O Γενικός Διευθυντής της Gilead Hellas κ. Σάββας Χαραλαμπίδης δήλωσε: «Η Gilead είναι εδώ για να στηρίξει την ενημέρωση για την HIV λοίμωξη και κυρίως να συμβάλλει στην εξάλειψη του στίγματος αλλά και όλων των προκαταλήψεων που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό HIV. Το HIV σήμερα λόγω των διαθέσιμων θεραπειών έχει καταστεί χρόνια νόσος. Ωστόσο, δεν πρόκειται να δούμε το τέλος του ΗΙV αν δεν αντιμετωπίσουμε την άγνοια και τις προκαταλήψεις γύρω από το θέμα. Ο φόβος του κοινωνικού στίγματος είναι πολλές φορές χειρότερος από την ίδια την ασθένεια. Γι’ αυτό και το μήνυμά μας για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS είναι #zerostigma!»

Την δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Gilead Science Hellas τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.:  Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ,  Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Χαράλαμπος Μπονάνος , Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής -.

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη

ΠΗΓΗ Virus.com.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top