ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Πειραιώς και Νήσων έκανε δωρεά τροφίμων στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Η  Διεθνής Ένωση Αστυνομικών  Πειραιώς και Νήσων,με δική της πρωτοβουλία συγκέντρωσε τρόφιμα από εθελοντική προσφορά συνδημοτών αστυνομικών ,καθώς επίσης και την  προσφορά του Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και τα παρέδωσε στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020.

Την  Ένωση εκπροσώπησαν οι: Ο Πρόεδρος κ.Σταύρος Μπαζάκος,η Αντιπρόεδρος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ.Οικονομάκου Πηνελόπη,και ο ταμίας Μπέκας Δημήτρης.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, από μία δωρεά τροφίμων σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη; Η Ένωση έχει πραγματοποιήσει και άλλες φορές θεάρεστες πράξεις όπως η σημερινή. “Κανένας δεν έγινε φτωχότερος με το να δίνει”… Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία  της  Ένωσης. Εξάλου  η Ένωση και τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν προβεί κατά το παρελθόν σε παρόμοιες ενέργειες  που θα πρέπει  να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

 

Ακολουθεί η  δήλωση του  πρόεδρου:

«Η Ένωση εδρεύει στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην Αστυνομική Διεύθυνση, έχει εκατοντάδες μέλη ,τα οποία είναι αστυνομικοί εν  ενεργεία και εν αποστρατεία.Κύριος στόχος της είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη σχέσεων  αλληλοβοήθειας μεταξύ αστυνομικών αλλά και πολιτών , ώστε να γίνει η γέφυρα επικοινωνίας με τους πολίτες και  τους πολιτιστικούς φορείς.Είναι φορέας βοηθείας  κάθε μορφής σε αστυνομικούς και πολίτες.»

Το ιστολόγιο μας δίνει τα εύσημα στο ΔΣ για την ευαισθησία του ,και την προσφορά στην κοινωνία και στους συνανθρώπους  που έχουν ανάγκη.

Ακολουθεί ένα μικρό αφιέρωμα για την ΄Ενωση:

Συμπληρώνονται φέτος 55 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος όπου θα πραγματοποιηθούν πολλές και σημαντικές επετειακές εκδηλώσεις.

Το ΔΣ δραστηροποιείται διαρκώς και ευελπιστεί και η νέα χρονιά είναι ορόσημο για όλους .
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε :
Δεσμευτήκαμε να γίνουμε καλύτεροι και τα καταφέραμε. Με σεβασμό βρεθήκαμε εκεί όπου απαιτούνταν και όπου μας καλούσε το χρέος μας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΝΟΜΟΥ

ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

Διεύθυνση ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 37

ΤΚ  185 32 Πόλη ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τηλ 2104122501(εσ. 994213)

Fax 2104174454

Ιστοσελίδα  www.ipapeiraias.blogspot.gr

email  ipapeiraias@gmail.com

 

Τα παιδιά που φιλοξενούνται είναι 84 , τα 64 κορίτσια είναι μόνιμοι  τρόφιμοι,από πεντέμιση  εως 18 χρονών.Το ίδρυμα δέχεται παιδιά από όλον τον κόσμο, όπως Αιθιοπία, Σουδάν,  Αλβανία.Έχουν κοινωνική υπηρεσία, ψυχολόγο ,ιατρική επίβλεψη,παρακολούθηση. Στον φιλόξενο χώρο, τα κορίτσια τρώνε μαγειρευτό φαγητό κάθε μεσημέρι και βράδυ, διδάσκονται ξένες γλώσσες,κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα.Ασχολούνται με τον αθλητισμό και μάλιστα έχουν προκριθεί. Συμμετέχουν σε θεατρικές παραστάσεις, και στο τέλος  του χρόνου  γίνεται μια σπουδαία εκδήλωση στο Ευστράτειο.

Το ίδρυμα  έχει πόρους από τα ακίνητα που κατέχει, για αυτό και στηρίζει  τις σπουδές των παιδιών μετά το λύκειο. Καλύπτει τα έξοδα  για τα κορίτσια που σπουδάζουν εκτός Αττικής, και τα προικοδοτεί  όταν αποφασίσουν να παντρευτούν.

Εθελοντισμός:Δυο φορές τον χρόνο γίνεται  κάποιο παζάρι ,ένα πριν τα Χριστούγεννα και ένα πριν το Πάσχα. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε είτε προσωπική εργασία , βοηθώντας να φτιάξουμε  αγαθά που θα πωληθούν, είτε να κατασκευάσουμε δωράκια,είτε να φέρουμε υλικά που θα μας ζητηθούν.

Είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία και μας φέρνει κοντά στα παιδιά δίνοντάς μας θετική ενέργεια. Μπορούμε να προσφέρουμε ένα μεσημεριανό γεύμα  στο οποίο θα είμαστε καλεσμένοι και θα φάμε  μαζί με τα παιδιά. Μπορούμε να κάνουμε τα γενέθλια σε ένα παιδί,με μια τούρτα, ένα παιχνίδι κλπ.

Ο Πρόεδρος  είναι ο  κ.Νικόλαος Γκίκας, η Διευθύντρια κ.Κατσιλιέρη Αναστασία, ενώ στους φιλόξενους χώρους μας ξενάγησαν οι κυρίες Παπαδοπούλου Ελισάβετ και Μυλωνά Ευαγγελία.

 

Επιμέλεια: Κλαίρη Παπαγεροθέου

Απο Αρισ. Ε.Παπαδοπούλου, Δ.Μπέκας, Σ.Μπαζάκος, Ο.Πηνελόπη, Ε.Μυλωνά, Κ.Παπαγεροθέου (Piraeus365.gr)

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top