ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Καλλιόπη Πορόγλου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα υπασπίστρια που συνόδευσε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Μετά την πρωτιά της γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, άλλη μία πρωτιά είναι γεγονός, καθώς στη σημερινή της ορκωμοσία στη Βουλή είχε διακριτικά πίσω της γυναίκα Υπασπιστή Πολεμικού Ναυτικού, την Υποπλοίαρχο Μάχιμο Καλλιόπη Πορόγλου ΠΝ.

Άρα, μαζί με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε και την πρώτη γυναίκα που επελέγη στην πολύ υψηλή (και ιδιαίτερα τιμητική) θέση υπασπιστού!

Η νέα υπασπιστής Πολεμικού Ναυτικού της ΠτΔ, η Υποπλοίαρχος Καλλιόπη Πορόγλου ΠΝ είναι Πειραιώτισσα και ανήκει σε οικογένεια με παρελθόν στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς ο ναύαρχος πατέρας της  έχει διατελέσει μεταξύ άλλων και διευθυντής της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του ΠΝ. Επιπλέον και ο σύζυγός της είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Αξιωματικός κυρία Πορόγλου εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 2002 την πρώτη χρονιά κατά την οποία στη Σχολή κατατάχθηκαν οι πρώτες γυναίκες Μάχιμοι Ναυτικοί Δόκιμοι και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2006 ως Σημαιοφόρος Μάχιμος.

Από τότε έχει υπηρετήσει σε αρματαγωγά και φρεγάτες του Στόλου (π.χ. Αξιωματικός Ναυτιλίας στη φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ») ενώ η τελευταία της θέση ήταν σε πλοίο ταχείας μεταφοράς (αερόστρωμνο τύπου «Zubr») της Διοικήσεως Αμφιβίων Δυνάμεων του Αρχηγείου Στόλου.

Έχει δύο παιδιά, δίδυμα, 6 ετών (αγόρι-κορίτσι) και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Κατεύθυνση Στρατηγικής Διαχειρίσεως Καταστάσεων και Κρίσεων, όπου υποστήριξε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: «Οι γυναίκες σε περιπτώσεις καταστροφών. Το φύλο ως παράγοντας ευαλωτότητας».

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top