ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα κάνετε διακοπές στην Ελλάδα με επιδότηση

 

Προ των πυλών είναι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού, με στόχο την τόνωση της εσωτερικής κίνησης και την ενίσχυση των ταξιδιωτικών προορισμών που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η επιδότηση για διακοπές στην Ελλάδα θα φτάνει τα 30 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι διανυκτερεύσεις που θα προγραμματίσουν οι δικαιούχοι να είναι τουλάχιστον τέσσερις, με τους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια να ανακοινώνονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, όπως σημειώνει η εφημερίδα, έρχεται από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, με το αρμόδιο υπουργείο να το αναβιώνει με στόχο να ενισχυθεί η ρευστότητα στον τουριστικό κλάδο, να στηριχθεί η απασχόληση και να τονωθεί η εγχώρια τουριστική ζήτηση.

Το «Τουρισμός για Όλους» θα απευθύνεται σε 250.000 δικαιούχους, ενώ στο πρόγραμμα θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top