ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Τράκας: “Αυτά τα θέματα θα θέσουμε αύριο στη νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ”

Τα θέματα – αιτήματα, που θα θέσει, αύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), παρουσιάζει αποκλειστικά στο epoli.gr ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Νίκος Τράκας, με δήλωσή του.

Επισημαίνεται ότι, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 της 22/01/2020, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Ν. Τράκας: “Αυτά τα θέματα θα θέσουμε στην αυριανή συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ”

«Με αποφασιστικότητα και ειλικρινή διάλογο θα διεκδικήσουμε – όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και με όλες τις ηγεσίες της ΚΕΔΕ – αιτήματα για ένα ασφαλές, δίκαια μισθολογικό εργασιακό “σήμερα” και “αύριο” των εργαζομένων στους Δήμους.

Συγκεκριμένα οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ μας είναι οι εξής:

Αποτροπή των απολύσεων εργαζομένων της 3Κ.

Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας και ενιαία, μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Απελευθέρωση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Δήμους.

Σύνταξη νέων Ο.Ε.Υ. σε όλους του Δήμους με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και άμεση, αξιοκρατική επιλογή Προϊσταμένων.

Καμία κατάργηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, κατά των ατυχημάτων στους Δήμους.

Αποτροπή των αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων για υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες. Αμιγώς δημόσιος χαρακτήρας για τους ΦοΔΣΑ και επιστροφή της υπηρεσίας ανακύκλωσης στους Ο.Τ.Α.

Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από το “σπάσιμο” μεγάλων Δήμων.

Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τακτοποίηση των εργαζομένων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ Προγραμμάτων (Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Δ.ΑΠ., Κ.Δ.ΑΠ.-Μ.Ε.Α., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.).

Μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016-2017. Μισθολογική αναγνώριση της προύπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Αναγνώριση της προύπηρεσίας σε όλους όσοι μετατάσσονται σε ανώτερο κλάδο και αντιμετώπιση των πράξεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Κατάργηση των διάταξεων του “Νόμου Γαβρόγλου”  για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Άμεση επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατάργηση της ευθύνης Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων (Άρθρα 203 και 204 του Ν.4555/2018).»

πηγή:epoli.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top