ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Οι κυβερνήτες του Propeller Club Πειραιά με προσωπική πρωτοβουλία προσφοράς έκαναν δωρεά στο Γηροκομείο Πειραιά

Οι Κυβερνήτες του Propeller Club Πειραιά έδειξαν την ευαισθησία τους προς την ελληνική κοινωνία με μια προσωπική πρωτοβουλία προσφοράς. 

Η μεγάλη δοκιμασία της χώρας και της κοινωνίας μας λόγω της πανδημίας του Covid – 19 είναι αναμφισβήτητα μια πρόκληση που χρειάζεται να μας βρίσκει όλους αλληλέγγυους και ενωμένους. Η εορταστική περίοδος του Πάσχα επιτείνει αυτή την αναγκαιότητα, ιδιαίτερα όταν κάποιες ομάδες συνανθρώπων μας είναι περισσότερο ευάλωτες.

Οι 16 Κυβερνήτες του Propeller ClubΠειραιά έδειξαν την προσωπική τους ευαισθησία αλλά και το πηγαίο τους αλληλέγγυο πνεύμα, παίρνοντας μια ομαδική πρωτοβουλία προσφοράς. Κατέβαλαν όλοι χρήματα και προέβησαν σε δωρεά προς το Γηροκομείο Πειραιά για την προμήθεια προϊόντων κρέατος για τη σίτιση 200 ατόμων κατά το μήνα Απρίλιο αλλά και τις γιορτές του Πάσχα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club Πειραιά, για τον κάθε ένα Κυβερνήτη προσωπικά που απαρτίζει αυτή τη ομάδα των κοινών στόχων και αξιών, η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο θεωρείται αυτονόητη. Είναι μια υποχρέωση που κάθε φορά κάνει τους ίδιους και την ομάδα πλουσιότερη.

Σχετικά με το Propeller Club

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

“Προπέλλα” είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα Propeller Club σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του Propeller Club βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.

Το The Propeller Club, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top