ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Οίκος Ναύτου εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Από την  Ηλέκτρα Κίκη

“Ο  Οίκος Ναύτου είναι  Ν.Π.Δ.Δ, που σκοπό έχει τη χορήγηση δικαιώματος ασφαλιστικής κάλυψης στους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, την προστασία και τη διαχείριση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, την παροχή προνοιακών επιδομάτων κ.α.λ.

Στόχος της διοίκησης μας ήταν ένας ιστορικός φορέας με πλούσιο κοινωνικό έργο να στηρίζεται σε διαδικασίες με εξωστρεφή χαρακτήρα, οι οποίες θα συνδέονται με παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών προς τους ναυτικούς, θα εξυπηρετούν εκείνους και τις οικογένειές τους με ελαχιστοποίηση ή και εξάλειψη της ανάγκης φυσικής παρουσίας τους στον Οίκο Ναύτου. Μέλημά μας ήταν ο φορέας των ναυτικών να είναι αντάξιος των υπόλοιπων ασφαλιστικών φορέων.

Συνεπώς καταθέσαμε αίτημα ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020», με αποτέλεσμα να γίνει αποδεκτή η ένταξη της Πράξης «Απλοποίηση και ηλεκτρονοποίηση των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου». Σκοπός της Πράξης είναι η επικαιροποίηση και αναβάθμιση των παρωχημένων συστημάτων, με νέα υποσυστήματα που θα λειτουργούν με βάση την αρχή της διαλειτουργικότητας  και θα διασυνδέονται μεταξύ τους με συστήματα άλλων φορέων.

Με την υλοποίηση της πράξης και την εφαρμογή της ενιαίας ευφυούς πλατφόρμας ο Οίκος Ναύτου, θα είναι φορέας αντάξιος των προσδοκιών των ασφαλισμένων του.”

Υ.Γ.  Η  Ηλέκτρα Κίκη είναι Αντιπρόεδρος του Οίκου Ναύτου

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top