ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πρέσβυς της Ουκρανίας στην Αίγινα

Ο Πρέσβυς της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ.Σεργίι Σουτένκο, στα πλαίσια των επισκέψεών του σε Πόλεις της Ελλάδας, που έχουν αδελφοποιηθεί ή διατηρούν μακρόχρονες σχέσεις φιλίας με αντίστοιχες Πόλεις της Ουκρανίας, επισκέφθηκε το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου την Αίγινα, επ’ ευκαιρία των εκδηλώσεων για την εορτή του προστάτη της Νήσου, Αγίου Νεκταρίου.

Σημειώνεται, ότι η Αίγινα, μετά από Απόφαση του Δημοτικού της Συμβουλίουέχει αδελφοποιηθεί (2012) με την πόλη Σταρομπέσοβο τηςΠεριφέρειας Ντονέτσκ και επίσης έχει ονοματίσει πλατεία στην περιοχή Βαθέος, ως «Πλατεία Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας».

Κατά την επίσκεψή του, ο κ.Πρέσβυς, συναντήθηκε εθιμοτυπικά με το Δήμαρχο της Αίγινας κ.Ιωάννη Ζορμπά και τον Αντιδήμαρχο κ.ΓεώργιοΣκαλτσιώτη, ενώ μετά τη Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, είχε και μία άκρως φιλική συζήτηση με το Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνηςκ.κ.Εφραίμ. Το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου, ο κ.Πρέσβυς, συνοδευόμενος από την Πρόξενο κυρία Άννα Τίστσενκο και το Γενικό Γραμματέα του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίουκ.Γερ.-Νικ.Μπουγά παρακάθισε σε δείπνο που του παρέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αίγινας «Η ΑΦΑΙΑ».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  1. Ο Πρέσβυς της Ουκρανίας κ.Σ.Σουτένκο, κατά τη Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου

 

  1. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνηςκ.κ. Εφραίμ, κατά την ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ.Πρέσβυ της Ουκρανίας και το Γενικό Γραμματέα του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου.

  1. Ο Πρέσβυς της Ουκρανίας, πλαισιωμένος από την Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας «Η ΑΦΑΙΑ», μαζί με την Πρόξενο της Ουκρανίας και το Γενικό Γραμματέα του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου.

  1. Ο Πρέσβυς της Ουκρανίας με φίλους από την Αίγινα στο δείπνο που του παρέθεσε ο Σύλλογος Γυναικών «Η ΑΦΑΙΑ».

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top