ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα η διανομή του υγειονομικού υλικού από το Ε.Ε.Α.

Μία ακόμα περιοδεία πραγματοποίησε την Τετάρτη 10/6/2020 αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία μοίρασε υγειονομικό υλικό σε επιχειρήσεις των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, η ομάδα του Ε.Ε.Α βρέθηκε κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο των δύο Δήμων, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος.

 

Στις συζητήσεις τους με τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. οι δύο Δήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων στις περιοχές τους και υπογράμμισαν την σπουδαία πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που είναι προς όφελος των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των καταναλωτών.

 

Σε δήλωση του στο eea.gr ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας σημειώνει: «Αποδεχθήκαμε αμέσως την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του προέδρου του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας μετά από όλα όσα ζήσαμε αυτή την περίοδο. Το Επιμελητήριο άλλωστε έχει αποδείξει πως πιάνει το παλμό των επιχειρηματιών και βρίσκει τρόπους να βρίσκεται κοντά τους. Είμαστε εδώ, παρόντες για να δώσουμε το μήνυμα πως η αγορά του Αιγάλεω λειτουργεί κανονικά με όλες τις συνθήκες ασφάλειας και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους δημότες μας κι όχι μόνο. Είναι χαρά που είχαμε μαζί μας τον αντιπεριφερειάρχη δυτικού τομέα, Ανδρέα Λεωτσάκο, καθώς η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής είναι πολύ σημαντική σήμερα. Στηρίζουμε τα μαγαζιά του Αιγάλεω, ψωνίζουμε στην πόλη μας και στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά. Η καλοκαιρινή περίοδος έχει ξεκινήσει με ασφάλεια στο Αιγάλεω».

 

O Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Επισκεφθήκαμε τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης, πρώτα απ’ όλα να έχουμε μία πρώτη εικόνα για το πώς πάει η εμπορική κίνηση στην αγορά της πόλης μας. Είδαμε ζωντάνια, είδαμε αισιοδοξία, είδαμε χαρά στον κόσμο που ξαναπάμε σε νέα τροχιά στην κανονικότητα και με την ευκαιρία  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με το επιτελείο του προσέφερε αντισηπτικά και μάσκες προστασίας. Ήταν μια συμβολική κίνηση, αλλά απολύτως σημαντική και ουσιαστική», δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Στην πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Λωτσάκος: «Σημαντική η πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες πολυεπίπεδες δράσεις για την ενίσχυση και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Γιώργος Πατούλης αγκαλιάζουν πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την υγειονομική προστασία. Μένουμε Δυτική Αθήνα, Μένουμε Ασφαλείς».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στους πιο εμπορικούς δρόμους των δύο Δήμων, τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. άκουσαν από τους τοπικούς επιχειρηματίες αλλά και από τους εργαζόμενους την ανησυχία τους καθώς υπάρχει δραματική πτώση του τζίρου και την αγωνία τους για την «επόμενη μέρα» της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε δήλωση του στο eea.gr τονίζει: «Μοιράζοντας τις 100.000 μάσκες και αντισηπτικά, πέρα από το ότι στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, ενημερωνόμαστε άμεσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας αλλά και οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς, ήδη φαίνονται οι συνέπειες του κορονοϊού καθώς στις περιοδείες μας βλέπουμε και πολλά καταστήματα με κατεβασμένα ρολά. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει τον αγώνα του για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την προστασία της απασχόλησης».

Την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. αποτελούσαν επίσης ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας του Ε.Ε.Α. «Αρωγός» και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Βαρδακώστας και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Αγαπητός και κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης. Παρόντες επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός κ. Νίκος Βουρλιώτης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Κυλικείων του Ε.Ε.Α. κυρία Φραντζέσκα Τατούλη.

Αύριο Πέμπτη 11/6, στις 10:00, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. θα διανείμει μάσκες και αντισηπτικά σε επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, καθώς Ε.Ε.Α. και Περιφέρεια ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτελεσματικότερη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top