ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπύρος Σπυρίδων:Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς,ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

 

Από τον κ. Σπύρο Σπυρίδων Διευθύνων Σύμβουλο της  ΕΕΤΑΑ

«Για πρώτη φορά οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ θα υποβληθούν στην ΕΕΤΑΑ μόνο ηλεκτρονικά. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα αντλεί πλέον η ΕΕΤΑΑ από τον ΟΑΕΔ, ΕΡΓΑΝΗ,ΑΑΔΕ,Μητρώο Πολιτών κ.α. ανακουφίζοντας τους πολίτες από την ταλαιπωρία περισυλλογής τους.
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν 180.000 περ. οικογένειες αξιοποιώντας την τεχνολογική εξέλιξη, σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία: Εσωτερικών, Εργασίας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης.


Η σημερινή μου περιγραφή της δράσης στην ΕΡΤ με τον Κώστα Παπαχλιμήτσο και την Χρύσα Παπασταύρου»

Ακολουθεί βίντεο

Για πρώτη φορά οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ θα υποβληθούν στην ΕΕΤΑΑ μόνο ηλεκτρονικά. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα αντλεί πλέον η ΕΕΤΑΑ από τον ΟΑΕΔ, ΕΡΓΑΝΗ,ΑΑΔΕ,Μητρώο Πολιτών κ.α. ανακουφίζοντας τους πολίτες από την ταλαιπωρία περισυλλογής τους.Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν 180.000 περ. οικογένειες αξιοποιώντας την τεχνολογική εξέλιξη, σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία: Εσωτερικών, Εργασίας, Ηλεκτρονικής Διακυβερνησης και Ανάπτυξης.Η σημερινή μου περιγραφή της δράσης στην ΕΡΤ με τον Κώστα Παπαχλιμητσο και την Χρύσα Παπασταύρου

Publiée par Spyros Spyridon sur Mercredi 15 juillet 2020

Ακολουθεί η  ενημέρωση απο την ΕΕΤΑΑ

Με την εξαιρετικά καινοτόμο διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, ξεκινά την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, η Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ καιΚΔΑΠμεΑ, για το σχολικό έτος 2020-2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ.

Με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr)  αποφεύγονται πλέον για τους πολίτες τα γνωστά προβλήματα των περασμένων ετών.  Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων(κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher)

προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Περισσότερες  πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213- 1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top