ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 10 πιστοποιητικά που θα εκδίδονται ηλεκτρονικά σε όλους τους δήμους

(Φωτ.: Steve Buissinne / Pixabay)

Μια πρωτοβουλία που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες όλης της χώρας να εκδίδουν τα δέκα πιο δημοφιλή πιστοποιητικά, απλά και γρήγορα με ηλεκτρονικό τρόπο, από όποιο σημείο βρίσκονται, χωρίς να επισκέπτονται τους δήμους τους, ανέλαβε ο Κώστας Μπακογιάννης.  Παράλληλα το ίδιο θα ισχύει για όλους τους επαγγελματίες της χώρας που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για απαλλαγή τελών καθαριότητας-φωτισμού.

Όλα αυτά γίνονται μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων για παραχώρηση (δωρεάν) της ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Αθηναίων σε κάθε έναν από τους δήμους της χώρας για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση. Οι υπηρεσίες αυτές διατίθενται τους τελευταίους δύο μήνες από τον Δήμο Αθηναίων και έχουν διευκολύνει χιλιάδες πολίτες να πάρουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και να διεκπεραιώσουν άλλες συναλλαγές αποφεύγοντας την αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες, σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης απέστειλε ήδη επιστολή στους ομολόγους του με την οποία ενημερώνει για τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται ήδη από τον Δήμο Αθηναίων. Κάθε δήμος θα μπορεί πλέον να αποκτήσει δωρεάν, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, μια παραμετροποιημένη έκδοση της ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Αθηναίων ώστε να εξυπηρετεί ηλεκτρονικά τα αιτήματα των δημοτών του για τα εξής πιστοποιητικά:

Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

Πιστοποιητικό Γέννησης

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών

Πιστοποιητικό Εντοπιότητας

Πιστοποιητικό Ιθαγένειας

Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης

Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου

Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου

Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης,

 

καθώς και την ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αιτήσεων απαλλαγής δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματίες που πλήττονται.

Για την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας, κάθε δήμος θα μπορεί να στείλει στην ΔΑΕΜ ΑΕ –την εταιρεία μηχανοργάνωσης και πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου Αθηναίων η οποία ανέπτυξε και υποστηρίζει την ψηφιακή πλατφόρμα– αίτημα ενεργοποίησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση daem@daem.gr ή τηλεφωνικά στο 214 40 62 700.

Πηγή:Pontosnews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top