ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ορκωμοσία αποφοίτων ΠΜΣ Ναυτιλία και MSc Shipping Management

 

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων των  Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Ναυτιλία και τη Ναυτιλιακή Διοικητική, του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παρουσία φορέων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού και ναυτιλιακού κόσμου.

Το καλωσόρισμα στην τελετή έδωσε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας & Βιομηχανίας καθηγητής Κωνσταντίνος Χλωμούδης που αναφέρθηκε στον ρόλο του Τμήματος στη ναυτιλιακή συστάδα ( cluster) ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελο Κότιο που εξήρε την συνδρομή του Τμήματος στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, τον Αντιπρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στελέχωσης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων με αποφοίτους του Τμήματος, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ευγενίδη κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη που επεσήμανε την ανάγκη για σκληρή δουλειά στον δρόμο για την επιτυχία στη ναυτιλία και την Διευθύντρια  του ΠΜΣ «Ναυτιλία» καθηγήτρια Μαρία Μποϊλέ που περιέγραψε τις προοπτικές του ΠΜΣ Ναυτιλία και του Τμήματος στα χρόνια που έρχονται. Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Καθηγητής Άγγελος Παντουβάκης παραίνεσε τους φοιτητές να εργαστούν με πάθος και με πείσμα και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους ενώ ο  Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Γεώργιος Πατέρας έδωσε δέκα πολύτιμες συμβουλές για την απασχολησιμότητα των νέων.

 

Στην ορκωμοσία του MSc Shipping, η απονομή των διπλωμάτων έγινε από τον  κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, τον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη και τον Δρ. Γεώργιο Πατέρα ενώ στους αποφοίτους χορηγήθηκαν και οι πιστοποιήσεις από τον νηογνώμονα American Bureau of Shipping (ABS). Ανάμεσα στους αποφοίτους ήσαν και δύο πλοίαρχοι του ΠΝ τα διπλώματα στους οποίους

απένειμε ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας.

 

Στην ορκωμοσία του ΠΜΣ «Ναυτιλία» εκτός από τον κοσμήτορα καθ. Κωνσταντίνο Χλωμούδη και τον πρόεδρο Καθ. Άγγελο Παντουβάκη,  απένειμαν διπλώματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ARCADIA Shipmanagement κ. Δημήτρης Ματθαίου,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. κ. Σωτήρης Θεοφάνης,  και o Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics κ. Νικόλαος Ροδόπουλος.

 

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών,  που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυση του, έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα με τους πάνω από 5500 προπτυχιακούς και 1500 μεταπτυχιακούς αποφοίτους του ενώ παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες και έρευνα υψίστης ποιότητας στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών. Από πέρυσι παρέχει το 50% του προπτυχιακού του προγράμματος στα αγγλικά ενώ ήδη λειτουργεί για δεύτερη χρονιά το αγγλόφωνο  M.Sc. in Shipping Management και για 20η το ΠΜΣ στη Ναυτιλία.

 

 

Περισσότερα στο   https://events.unipi.gr/el/activities/90-orkomosia-msc-maritime-unipi

 

Στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που με την ευκαιρία  του εορτασμού  των 30 χρόνων του τμήματος, πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος κ.Άγγελος Παντουβάκης και οι καθηγητές του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών.

 

Χαιρετισμός του Προέδρου  κ.Παντουβάκη:

 

«Μεγάλη ημέρα η σημερινή για τους αποφοίτους μας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων MSc in Shipping Management, University of Piraeus και ΠΜΣ “Ναυτιλία”. Ημέρα αποφοίτησης και ορκωμοσίας τους, παρουσία πολλών συγγενών και εκλεκτών καλεσμένων. Ευχαριστούμε :  Αντιπρόεδρε της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ.Γ. Αγγελόπουλε , Πρόεδρε του ΝΕΕ κ. Γ. Πατέρα, Πρόεδρε του Evgenidio Foundation κ. Λ. Ευγενίδη-Δημητριάδη,Green Chairman και CEO της ARCADIA καπτ. Δημήτρη Ματθαίου, Πρόεδρε του ΟΛΘ κ.Σωτήριος Θεοφάνης, Διοικητά της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υ/νχε κ. Δ. Κατάρα, Γιώργος Ξηραδάκης, Πρόεδροι και Διευθυντές των Τραπεζών και Εφοπλιστικών επιχειρήσεων, Πρύτανη κ Άγγελος Κότιος, αντιπρύτανη κ.Γρηγόρης Χονδροκούκης , Διευθύντρια του ΠΜΣ κ. Μαρία Μποϊλέ, πρόεδρε του HMC κ.Ναταλία Μαργιόλη, CQO και CCO της Capital κ. Σταύρος Μεϊντάνης και κ.ΝίκηΚαλογιράτου αλλά και όλους όσους ήσαν μαζί μας σήμερα.
Καλό κατευόδιο στους νέους ναυτιλιακούς συναδέλφους μας πλέον στη νέα τους ζωή, καλά ταξίδια στις απέραντες θάλασσες.

Congregation day for our M.Sc students in shipping management and shipping. We are honoured from the presence of many distinguished guests from the Greek Shipping Industry to whom we are grateful.
To all new colleagues sail well to your destiny.»

Απο αρισ. Γ.Αγγελόπουλος, Α.Παντουβάκης

 

 

Γ.Πατέρας

 

 

Λ.ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

 

Γ.Αγγελόπουλος

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top