ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλμα με 65 νέα κρούσματα κορονοϊού – Πόσα είναι τα εισαγόμενα

 

Μεγαλύτερος από την Τετάρτη, και σε αρκετά υψηλά επίπεδα, είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης. Οι νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις είναι 65 (από 57 μία ημέρα πριν).

Ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον ανέρχεται σε 4.401.

Συνολικά 17 ξένοι επισκέπτες με SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ 17 πήγαν με δική τους πρωτοβουλία για έλεγχο – από αυτούς, οι 16 είναι εργαζόμενοι δεξαμενόπλοιου που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από τον Πειραιά.

Τα νέα κρούσματα, πλην των εισαγόμενων, κατανέμονται ως εξής: έντεκα στην Αττική, επτά στη Θεσσαλονίκη, από τρία στο νομό Καβάλας και στην Κέρκυρα, από δύο στους νομούς Αχαΐας και Ξάνθης, και από ένα σε Βοιωτία, Κοζάνη και Μαγνησία.

Από το σύνολο των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, το 28,4% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό, το 49,8% με ήδη γνωστό κρούσμα, και οι υπόλοιπες είναι άγνωστης προέλευσης.

Διασωληνωμένοι, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, είναι επτά ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη, στην πλειοψηφία με υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Οι θάνατοι παραμένουν 203, με τη μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου Covid-19 να είναι τα 76 έτη.

Πηγη pontosnews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top