ΑΤΤΙΚΗ

Ίδρυμα Ευγενίδου”Τα Μαθηματικά και η Φυσική των Ελλήνων πριν και μετά την Επανάσταση του 1821″

Συναντήσεις Επιστήμης

30 Μαρτίου 2021 @ 18:00

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, εγκαινιάζει έναν κύκλο συζητήσεων με τίτλο Συναντήσεις Επιστήμης, ο οποίος αποσκοπεί στη δημιουργία μίας εστίας ανταλλαγής απόψεων, ανακοινώσεων και ενημέρωσης για την πορεία των επιστημονικών εξελίξεων και ερευνών στις Θετικές Επιστήμες, από κορυφαίους επιστήμονες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι συναντήσεις αναμένεται να καλύψουν επιστήμες μεταξύ των οποίων τα Μαθηματικά, τη Βιολογία, τη Φυσική, τη Χημεία, την Κοσμολογία, το Περιβάλλον αλλά και την Πληροφορική.

Η πρώτη συζήτηση του κύκλου που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00, με θέμα «Τα Μαθηματικά και η Φυσική των Ελλήνων πριν και μετά την Επανάσταση του 1821», θα ξετυλίξει την ιστορία των Μαθηματικών και της Φυσικής, από την πτώση της Κωνσταντινούπολης μέχρι την ίδρυση του Αστεροσκοπείου Αθηνών, του πρώτου ερευνητικού ιδρύματος του νεοσύστατου ελληνικού κράτους το 1842.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο κύριος Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2017 αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Καθηγητές Χριστίνα Φίλη και Μιχάλης Λάμπρου, Ιστορικοί των Μαθηματικών και οι Καθηγητές Γεώργιος Βλαχάκης και Ευθύμιος Νικολαΐδης, Ιστορικοί της Φυσικής.

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

https://zoom.us/webinar/register/WN_G4TskyEnREGvB8cvKCu1Yg

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top