ΑΤΤΙΚΗ

Ίδρυμα Ευγενίδου:Space Series | Webcast | Online Eργαστήρια

Space Series | Webcast | Online Eργαστήρια

Αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουμε στο Διάστημα, πειραματιζόμαστε με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες, μαθαίνουμε για την προσφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Επανάσταση του 1821, και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το Πάσχα.

 

Υπάρχουν εκεί έξω άλλοι πλανήτες με περιβάλλον ευνοϊκό για την εμφάνιση της ζωής; Πώς οι επιστήμονες ανιχνεύουν πλανήτες άλλων αστρικών συστημάτων σε τεράστιες αποστάσεις από τη Γη; Στο νέο επεισόδιο της σειράς Space Series θα βρείτε τις απαντήσεις!

https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/space-series/anazitontas-eksoplanites-diarkeia-8/

Το Δίκτυο Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ – MarLiNet), μέλος του οποίου είναι η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, διοργανώνει την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 στις 6 μ.μ., webcast με θέμα «Η προσφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Επανάσταση του 1821».

Δηλώστε συμμετοχή

https://zoom.us/webinar/register/WN_nMIyzKKMT4CgX-LlGkiMYg

 

Προτάσεις  εργαστήρια_επιστήμης

 

Τα αέρια βρίσκονται παντού γύρω μας και, παρόλο που δεν μπορούμε να τα δούμε, είναι δυνατόν να τα αντιληφθούμε μέσω των ιδιοτήτων τους. Η μελέτη των αερίων και των ιδιοτήτων τους έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Στα online εργαστήρια, μέσα από απλά πειράματα με καθημερινά υλικά, θα γνωρίσουμε τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά των αερίων και θα πειραματιστούμε με την ατμοσφαιρική πίεση και την πίεση των αερίων.

Ηλικίες 6-9 (Α’-Δ’ Δημοτικού)

Ηλικίες 10-11 (Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού)

 

Πασχαλινά εργαστήρια

#coding #storytelling #graphic_design

Easter Interactive Story

Θα βρει ο ήρωάς μας το πασχαλινό αυγό; Θα συναντήσει το πασχαλινό λαγουδάκι; Προγραμματίζοντας με χρήση blocks, θα επιλέξουμε μεταξύ εναλλακτικών σεναρίων για το τέλος της ιστορίας μας και θα μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε μεταβλητές και conditional statements για να πετύχουμε τον στόχο μας.

 

Moving Easter Card

Μαθαίνουμε για τον γραφικό σχεδιασμό, τα αρχεία gif και τις διαφορές τους με τα αρχεία jpeg και png. Σε ειδικό λογισμικό, εισάγουμε εικόνες στατικές και κινούμενες, βίντεο και σχήματα, τα επεξεργαζόμαστε και τα συνθέτουμε, για να δημιουργήσουμε την απόλυτη ψηφιακή κάρτα σε μορφή gif, που δεν σταματάει να κινείται!

 

Easter Arcade

Τα παιχνίδια arcade σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή, τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Αυτό το Πάσχα ανακαλύπτουμε την μηχανική τους φτιάχνοντας το δικό μας πασχαλινό Arcade!

Ηλικίες: 10-13 (Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου)

Περισσότερα >

https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/utech-lab/online-mem/

Για όλα τα online εργαστήρια η κράτηση είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα
210 9469662, 663, 620, 683, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 16:30.

Λεωφ. Συγγρού 387
17564, Π. Φάληρο
Τηλ: (+30) 210 9469600
Email: info@eef.edu.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top