ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:Δραστηριότητες για όλους – Απρίλιος 2021

Απρίλιος στο ΚΠΙΣΝ

Αυτό τον μήνα, υποδεχόμαστε την Άνοιξη βελτιώνοντας την φυσική μας κατάσταση και εκφράζοντας τη δημιουργικότητά μας. Αθλητικά προγράμματα καθώς και εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Σύμβουλος Άσκησης | Καθημερινά

Καθηγητές φυσικής αγωγής δίνουν συμβουλές και καλές πρακτικές για ατομικά προγράμματα αερόβιας άσκησης, μυϊκής ενδυνάμωσης, ασκησιολόγια ευλυγισίας και αποθεραπείας.

 

Για ενήλικες

Αθλητισμός για Όλους | Σάββατο & Κυριακή

Η αθλητική δραστηριότητα του ΚΠΙΣΝ «Αθλητισμός για Όλους» έχει στόχο να ενθαρρύνει και να ενισχύσει τη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία στον αθλητισμό καλλιεργώντας τις κινητικές και γνωστικές λειτουργίες τους.

Για παιδιά 6 -12 ετών και τους/τις συνοδούς τους

 

Εικαστικό Κέντημα: Σπουδαίες προσωπικότητες | 14/04

Το εργαστήριο του Απριλίου τιμά τη Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον, Αμερικανίδα θαλάσσια βιολόγο, περιβαλλοντολόγο και συγγραφέα. Θεωρείται ότι πυροδότησε την ανάπτυξη του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος μέσα από τα βιβλία της καθώς ήταν από τα πρώτα που επεσήμαναν τους κινδύνους της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Για ενήλικες

Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας: Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ | 08/04

 

Στο εργαστήριο του Απριλίου θα παρακολουθήσουμε τη μετάβαση από τον ρομαντικό ήρωα στον υπονομευμένο ήρωα της μοντέρνας εποχής, αντλώντας έμπνευση από την Έκτη Ελεγεία του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, τα έργα της Καμίλ Κλωντέλ και του Ροντέν καθώς και τα κολάζ των κυβιστών. Δημιουργούμε ένα νέο κολάζ – ποίημα αντιπαραθέτοντας ετερόκλητες μεταξύ τους εικόνες.

Για ενήλικες

 

Κόμικ: Ήρωες παντός καιρού | 17/04

Σε αυτό το δημιουργικό εργαστήριο, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις – συζητήσεις, τα παιδιά θα δουν τα χαρακτηριστικά των ηρωικών προτύπων και θα σχεδιάσουν, με τη δική τους φαντασία, κάθε είδους ήρωες ακολουθώντας τις τεχνικές που υπάρχουν στα κόμικς. Στο εργαστήριο του Απριλίου, θα ασχοληθούμε με έναν λαϊκό ήρωα, τον Ρομπέν των Δασών (Robin Hood).

Για παιδιά 9 -12 ετών

Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους ήρωες μου | 11/04

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία συναντάμε τον ήρωα που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Με αυτή τη διαρκή κίνηση, με το ταξίδι και την περιπλάνηση του ανθρώπου θα ασχοληθούμε το μήνα Απρίλιο. Με τη χρήση διαφορετικών υλικών κάθε φορά, θα επιχειρήσουμε να αποδώσουμε γλυπτικά τις δικές μας ηρωικές μορφές και φόρμες.

 

Για παιδιά 7 -10 ετών

 

Γνωριμία με το σκάκι | 04 & 18/04

 

Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με το σκάκι, όσο και σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα παιδιά, μέσα από το σκάκι, καλλιεργούν τη στρατηγική σκέψη και την ικανότητα λήψης αποφάσεων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

 

Για παιδιά 6 -12 ετών

Ενημερωθείτε για τα μέτρα ασφαλείας σχετικά με την προστασία των επισκεπτών & εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ εδώ.

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top