ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωνιστικό ραντεβού των υγειονομικών την Πέμπτη το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων

Αγωνιστικό ραντεβού στις πύλες των Νοσοκομείων δίνουν την Πέμπτη 10/12 από τις 8 έως τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στην υγεία απαντώντας στην προσπάθεια διχασμού των υγειονομικών από την Κυβέρνηση μέσω ενός βοηθήματος  καθώς και στην άρνησή της να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών είχε προτείνει εδώ και μέρες να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα και είχε καλέσει την ΠΟΕΔΗΝ και τα πρωτοβάθμια Σωματεία να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη αρκετά σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις καθώς και η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι μέσα από την κινητοποίηση πρέπει να αποτελέσουν αιχμή των διεκδικήσεων αιτήματα όπως:

  • Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών, μέτρα για τους εργαζόμενους που νοσούν ή είναι στην καραντίνα, ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με χρηματοδότηση και ανάπτυξη νέων κλινών.
  • Κανένας διαχωρισμός στη χορήγηση του βοηθήματος ανάμεσα στους εργαζόμενους στην υγεία. Επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα – επιδόματος αδείας. Αποκατάσταση των αποδοχών που περικόπηκαν στην περίοδο των μνημονίων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Μάλιστα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7/12 είναι ανάγκη να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων, δράσεων και κινητοποιήσεων από το υγειονομικό και εργατικό κίνημα που  θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που προκύπτουν από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας καθώς και αυτών που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

ΜΕΤΑ Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής Υγειονομικών

ΠΟΕΔΗΝ  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

πηγή ygeionomikoi.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top