ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΚΡΟΙΟΣ!!

Του Λεωνίδα Κουτρουμάνου

“​Με αφορμή την ανάρτηση της φίλης Ρένας  Κουβελιώτη είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τον πιο επικίνδυνο ιό που απειλεί χρόνια την Ελληνική κοινωνία. Είτε αρέσει, είτε όχι, είτε εξυπηρετεί, είτε όχι, η αλήθεια στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα βρίσκεται πάντα κάπου στην μέση. Είναι χιλιοειπωμένο ότι η δράση φέρνει αντίδραση και ήταν απολύτως αναμενόμενο να προκληθεί κάποια στιγμή κοινωνικό πρόβλημα, σαν αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στην Νέα Σμύρνη.

​Διανύουμε πλέον τον 5ο μήνα περιορισμών στην ζωή μας. Σε όλα τα επίπεδα. Αν προσθέσουμε και τους 2,5 μήνες του Μαρτίου-Μαΐου, έχουμε ένα άθροισμα 7,5 μηνών μέσα σε ένα έτος, όπου η οικονομική και κοινωνική ζωή έχει κυριολεκτικά παγώσει. Επιπρόσθετα αποδεικνύεται ότι η πολιτική «ακορντεόν» στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κούρασε αλλά και ουσιαστικά απέτυχε, δοθέντων των κρουσμάτων που έχουμε κάθε μέρα.

Ήταν θέμα χρόνου να ανθίσει η ένταση στον κενό χώρο που άφησε η παντελής έλλειψη νηφαλιότητας. Η Ελληνική Πολιτεία επέβαλλε περιορισμούς για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. Δεν τους σεβαστήκαμε και αυτό είναι κοινό μυστικό. Όλοι μας, έστω μία φορά έχουμε παραβεί αυτούς τους περιορισμούς. Για να επιβάλλει την τήρηση τους, έχει αναπτύξει το μεγαλύτερο μέρος του Αστυνομικού δυναμικού στους δρόμους. Περιπολίες παντός τύπου. Μία ισχυρότατη αίσθηση αστυνομοκρατίας. Απέναντι σε ένα κοινωνικό σύνολο εξουθενωμένο οικονομικά και ψυχολογικά, αντιμέτωποι δεκάδες υποαμειβόμενοι αστυνομικοί που εντέλλονται με απεριόριστη (😉 εξουσία επιβολής της τάξης.

Αστυνομικοί ελλιπώς εκπαιδευμένοι σε αντιμετώπιση κρίσεων, πολίτες στα όρια παράκρουσης, εκτελεστική εξουσία με βραδεία αντανακλαστικά (ο αρμόδιος Υπουργός έπρεπε ήδη να έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους πρωταίτιους των επεισοδίων την Κυριακή). Από την άλλη πλευρά μία  Αντιπολίτευση με δόγμα «να δέρνετε αλλά μόνο τους δεξιούς».

Πέραν από τα παραπάνω, ακόμα μία επισήμανση:σε ένα περιστατικό βίας, πάνω από 30 άνθρωποι αντί να εμπλακούν ενεργά τραβούν βίντεο! Αντί να είναι αλληλέγγυοι, ασχολούνται με το «ανέβασμα» στα social media! Ασφαλώς και η βιντεοσκόπηση μπορεί να βοηθήσει αλλά μόνη της δεν αποφέρει αποτέλεσμα.

Και μετά; Μετά η ανταπόδοση. Η εκδίκηση. Οθφαλμός αντί οφθαλού. Μια Δικαιοσύνη στον γύψο, ανήμπορη να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη, μία από τις θεμελιώδεις αποστολές της, πολύ απλά ασχολήθηκε μόνο …… με τον Λιγνάδη!

200 χρόνια από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους. Τα πολιτισμικά μας αντισώματα ελλιπέστατα. 200 χρόνια διχαστικού πολιτικού λόγου και αδυναμίας ίασης της Ελληνικής Κοινωνίας από τον ιό…των άκρων!”

 

Ο Λεωνίδας Κουτρουμάνος είναι δικηγόρος

LEONIDAS KOUTROUMANOS

ADVOCATE

72 Kolokotroni Str., 18535

Piraeus, Greece

Τel – Fax : +30 210 4111767

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top