ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναπλάσεις στον Πειραιά-Επαναλειτουργία του ΟΣΕ

Από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ.Σταύρο Βοϊδονικόλα

Δύο σημαντικές αναπλάσεις τρέχουν στον όμορφο Πειραιά μας ,που θα τον ομορφύνουν ακόμα περισσότερο! Ανάπλαση Μικρολίμανου με παράδοση του παραλιακού διαδρόμου στους Πειραιώτες και τους επισκέπτες, ισόρροπη ανάπτυξη της εστίασης χωρίς περιορισμούς στην κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων!

Μπροστά στο λιμάνι μας ,η παλιά βιομηχανική περιοχή Αγίου Διονυσίου, ξανά παίρνει ζωή με φαρδιά πεζοδρόμια, περισσότερο πράσινο, άπλετοι φωτισμοί LED (χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής) και μια εκπληκτική ανοικοδόμηση από ιδιώτες με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας !

 

Ο ΟΣΕ πολύ πρόσφατα αποφάσισε την επιστροφή στο λιμάνι του εμπορικού του συρμού με πλήρη ανακαίνιση του υπέροχου παλιού σταθμού και σύνδεση μας με όλη την Ευρώπη! Ο πύργος μετατρέπεται σε μεγάλο εμπορικό κόμβο διεθνών προδιαγραφών ! Το λιμάνι κρουαζιέρας γίνεται λιμάνι εκκίνησης (home port) με τεράστιο οικονομικό όφελος για την πόλη αφού χιλιάδες επιβάτες θα διανυκτερεύουν εδώ,θα τρώνε,θα ψωνίζουν,θα επισκέπτονται τα μουσεία μας!Ο  Πειραιάς μεταμορφώνεται και μαζί του τα επαγγελματικά όνειρα της νέας γενιάς αποκτούν πιο στέρεες βάσεις! Νοιώθω ευλογημένος που μέσα απ την μικρή μου διαδρομή,πρώτα ως Αντιδήμαρχος και τώρα ως Περιφερειακός σύμβουλος με τον Γ.Πατούλη ζω την αλλαγή που δεν ευτύχησαν να ζήσουν οι προηγούμενες γενιές της πόλης μου!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top