Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φλοίσβο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φλοίσβο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για την ύπαρξη σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στη θαλάσσια περιοχή Αλίμου.
Η γυναίκα είχε καστανά μαλλιά, ήταν ηλικίας περίπου 60-70 ετών, ύψους περίπου 1,60μ.-1,70μ. και ήταν ενδεδυμένη με πολύχρωμο μαγιό δύο τεμαχίων (μπικίνι). Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ¨ Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 Προσάραξη Ε/Π – Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφους στο Βόλο – Επικάθιση Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Π σκάφους στη Σαγιάδα – Τραυματισμός ναυτικού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για προσάραξη Ε/Π – Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφους, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην ακτή Μηλίνας Ν. Μαγνησίας.
Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Ε/Π – Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφος είχε προσαράξει έξω από τον λιμένα Μηλίνας, με τους επιβαίνοντές του, καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Π – Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο κυβερνήτης του για παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ.
*****
Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για προσάραξη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους, έξω από τον λιμένα ν. Αίγινας.
Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς. Το εν λόγω Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος εντοπίστηκε να έχει επικαθίσει σε αμμώδη περιοχή, με τους οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους, και κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στον λιμένα ν. Αίγινας.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την επιθεώρηση του και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαγιάδας, για πρόσκρουση σκάφους σε ιχθυοκλωβό ιδιωτικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, στη θαλάσσια περιοχή πάρκου Νήριδας του όρμου Παγανιά.
Άμεσα, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε την εισχώρηση Ε/Π – μεταφοράς επιβατών σκάφους στον ανωτέρω ιχθυοκλωβό, με αποτέλεσμα την αποκόλληση της δεξιάς εξωλέμβιας μηχανής του σκάφους και αδυναμία εκκίνησης της αριστερής του μηχανής, καθώς και την πρόκληση ζημιάς στον εν λόγω ιχθυοκλωβό. Οι δύο (02) επιβαίνοντες του Ε/Π σκάφους μεταφέρθηκαν από το ανωτέρω περιπολικό σκάφος στον οικείο λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π – μεταφοράς επιβατών σκάφους.
*****
Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, για τον τραυματισμό 48χρονου ναυτικού (ειδικότητας επίκουρου), εντός του πλοίου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια πλου του ανωτέρω πλοίου από τον λιμένα Ηγουμενίτσας προς τον λιμένα Πατρών, ο 48χρονος σκόνταψε και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί κάτω άκρο και στο δεξί άνω άκρο. Κατά τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Πατρών, ο εν λόγω ναυτικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ¨, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις .
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-58χρονου, από τον λιμένα ν. Νίσυρου στον λιμένα ¨ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ¨ ν. Κω, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ¨ΑΝΤΩΝΙΟΣ¨ Ν. Κω 40 και
-97χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...