ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου πλοίων στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, ότι το Φ/Γ “BASEL ATHENA” σημαίας Παναμά, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόδεσης από την προβλήτα, έμπλεξε την άγκυρα του με αυτή του παρακείμενου ελλιμενισμένου Ε/Γ-Ο/Γ “ ΣΜΥΡΝΑ” Ν.Π. 12639, στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στον εργάτη άγκυρας του “ΣΜΥΡΝΑ”, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων ή πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των ανωτέρω πλοίων, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση παρακολουθούν.

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Καλαμάτα 

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ESCAPADE” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του λιμένα Καλαμάτας.

Στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ “ΜΙΧΑΗΛ” Ν.Κ. 316, το οποίο εντόπισε το “ESCAPADE” και ρυμούλκησε ασφαλώς στον λιμένα Καλαμάτας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top