ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία 16ης Ιουνίου:Παραλύει ο δημόσιος τομέας-Δεμένα τα πλοία-Ποιές ώρες τα λεωφορεία

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατά του εργασιακού νομοσχεδίου τα συνδικάτα με την ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε νέα 24ωρη απεργία, αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου.

 Εργασιακό νομοσχέδιο: Συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

 Στάση εργασίας από τη ΓΣΕΕ

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ, αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00, και διοργανώνει Συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. «Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους», σημειώνει.

 Χωρίς Μετρό τη Τετάρτη η Αθήνα

Την ίδια ώρα, η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία. Το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλλητήριο που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα.

 

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς  αποφάσισαν αλλαγές στις ώρες  που δεν θα εργαστούν για να εξυπηρετήσουν την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.Προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ως  εξής: ΗΣΑΠ και Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα  πραγματοποιήσουν στάση  εργασίας  μεταξύ 13:00-17:00.Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας  αναμένεταια από τις 18:00 και  μετά.

 Δεμένα τα πλοία

Νέα απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη και οι ναυτεργάτες. Εκείνη την ημέρα αναμένεται η ψήφιση του νοσμοσχεδίου και η ΠΝΟ, εξήγγειλε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, της Τετάρτης.

Ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει και πάλι ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της κινητοποίησης στο πρωτοδικείο Πειραιά.

Νέα απεργία για όλα τα πλοία στις 16 Ιουνίου

 

The Hellenic American Association of Piraeus, as warden members of the American Consulate, we inform our members of the following notification

 

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Απεργία 16ης Ιουνίου-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια,οργή επιβατών-Ποιοί κλάδοι απεργούν - Piraeus365

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top