ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αρίσταρχος & Κοπέρνικος» Νέο podcastαπό το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2021

Συνεχίζεται η πετυχημένη σειρά των αφηγηματικών podcasts «Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα», που παρουσιάζουν η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ),σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Το νέο επεισόδιο αφορά τους Αρίσταρχο και Κοπέρνικο και αποκαλύπτει τι συνδέει τους δύο επιστήμονες. Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, Έλληνας αστρονόμος και μαθηματικός, θεωρείται ο «πατέρας» του Ηλιοκεντρικού μοντέλουσύμφωνα με το οποίο κέντρο του κόσμου δεν είναι η Γη αλλά ο Ήλιος, όμως ο Κοπέρνικος είναι αυτός που κατάφερε να το αποδείξει, δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το 4ο podcast που προσφέρεται για ακρόαση. Συνολικά περισσότεροι από 8.000 φίλοι των Φυσικών Επιστημών έχουν ακούσει τα podcasts της σειράςπου έχουν ανέβει μέχρι σήμερα.Στόχος των ηχογραφημένων αφηγήσεων είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης με την αξιοποίηση της δυναμικής της αφήγησης. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας των podcasts, μικροί και μεγάλοι έχουν πρόσβαση σε μοναδικές ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν ή όρισαν τον δρόμο της Επιστήμης, όπου και όποτε επιθυμούν, από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

 

Απολαύστε τη μοναδική αφηγηματική εμπειρία των επεισοδίων στις παρακάτω ιστοσελίδες, με δωρεάν ακρόαση:

  • Ίδρυμα Ευγενίδου – Spotify εδώ
  • ΠΙΟΠ εδώ
  • Παραμυθόφωνο εδώ


«Αρίσταρχος & Κοπέρνικος» Νέο podcastαπό το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top