ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήσεις Kegel:Οι σωτήριες ασκήσεις ακράτειας και ενδυνάμωσης  για γυναίκες και άντρες !

 

 

Οι ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, ευρύτερα γνωστές ως ασκήσεις Kegel, είναι απαραίτητες για την πρόληψη ή τη διαχείριση της ακράτειας αλλά παράλληλα συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική ζωή της γυναίκας, καθώς διευκολύνουν την επίτευξη του οργασμού.

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν, όμως, ότι είναι ευεργετικές και για τους άνδες, καθώς αποτελούν εξαιρετικά αποτελεσματικό μέτρο ενάντια στην πρόωρη εκσπερμάτιση.

Οι ασκήσεις Kegel δυναμώνουν τους μύες στην περιοχή της λεκάνης, οι οποίοι υποστηρίζουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη, το λεπτό έντερο και το ορθό. Οι ασκήσεις αυτές δε χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και μπορείτε να τις κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις Kegel, θα πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τους μύες της λεκάνης που πρέπει να γυμνάσετε και στη συνέχεια να εξασκηθείτε ώστε να εφαρμόζετε τις απαιτούμενες εναλλαγές σύσφιξης και χαλάρωσης.

Για να βρείτε ποιοι είναι οι μύες που θέλετε να γυμνάσετε, προσπαθήστε να διακόψετε την ενούρηση ενώ βρίσκεστε στην τουαλέτα. Αυτοί είναι οι μύες του πυελικού εδάφους.

 

Για να κάνετε τις ασκήσεις Kegel, η ουροδόχος κύστη θα πρέπει να είναι εντελώς άδεια. Ξαπλώστε ανάσκελα και σφίξτε τους μύες για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλαρώνετε τους μύες της λεκάνης για 5 δευτερόλεπτα.

Κάντε 10 επαναλήψεις σύσφιξης και χαλάρωσης. Μέρα με τη μέρα, προσπαθήστε να αυξήσετε τη διάρκεια κάθε κύκλου, συσφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες για 10 δευτερόλεπτα εναλλάξ.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να συσφίγγετε μόνο αυτούς τους μύες, χωρίς συσπάσεις των μυών στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς. Αποφύγετε επίσης να κρατάτε την αναπνοή σας.

Βάλτε τις ασκήσεις Kegel στο καθημερινό σας πρόγραμμα, κάνοντας τρία σετ των 10 επαναλήψεων την ημέρα. Δεν είναι απαραίτητο να ξαπλώσετε για να γυμνάσετε τους μύες του πυελικού εδάφους. Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις όπου κι αν βρίσκεστε, για παράδειγμα όταν κάθεστε στον καναπέ ή μπροστά στον υπολογιστή

Η άσκηση Κέγκελ αναπτύχθηκε από τον Δρ Άρνολντ Κέγκελ, γυναικολόγο, της δεκαετίας του 1940, για να βοηθήσει τις γυναίκες με προβλήματα στο ουρογεννετικό τους σύστημα και ακράτεια ούρων.Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι ενισχύει και τη σεξουαλικότητα και βοηθάει την ανδρική στύση. Οι ασκήσεις Κέγκελ είναι κατάλληλες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.
Συστήνονται ειδικά στους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον προστάτη τους, που έχουν μειωμένησεξουαλική ισχύ, που έχουν ακράτεια και κακή κυκλοφορία του αίματος και για όσους θέλουν να κάνουν επιμήκυνση του πέους τους

Έπειτα, είναι καλό να γνωρίζεις πως μπορείς να κάνεις τις συγκεκριμένες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με τον τρόπο αυτό αποκτάς ένα μεγάλο πλεονέκτημα κατά τον τοκετό αλλά και μετά τη γέννα. Έτσι θα δυναμώσουν και οι ταλαιπωρημένοι κατά τη γέννα πυελικοί μυς.

 

Πηγη:onmed.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top