ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ:ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ

Το ΕΒΕΠ ενημερώνει σχετικά με τη πρόβλεψη που υπάρχει σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή με θέμα την “Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2016/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις”. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρήσεων (ΔΣΕ) στα κατά τόπους 59 Επιμελητήρια της χώρας.

Ο ρόλος των Δομών αυτών είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων μέσω της παροχής συμβουλών και της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για πάσης φύσεως επιχειρηματικά θέματα που αφορούν την πραγματοποίηση και την περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών τους σχεδίων, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση. Στόχος, όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της αιτιολογικής έκθεσης, είναι να περιοριστεί ή και κατά το δυνατό να εξαλειφθεί η ελλιπής ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας σχετική με δημόσιες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προς όφελός της. Με την προτεινόμενη διάταξη συστήνεται δίκτυο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους Επιμελητήρια που τελεί υπό την αιγίδα επιτελικής δομής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Οι κατά τόπους ΔΣΕ συντονίζονται και εποπτεύονται στο έργο τους από την Επιτελική Δομή Στήριξης Επιχειρήσεων (ΕΔΣΕ). Η ΕΔΣΕ προτείνει στον υπουργό Οικονομίας δράσεις σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων όπως, προώθηση εξαγωγών, αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών. Η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτών των Δομών πραγματοποιείται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ το ποσό της χρηματοδότησης ορίζεται στα 15 εκ. ευρώ ετησίως.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης επισημαίνει ότι δεν αρκεί κάποιος να έχει στόχους, αλλά πρέπει και να τους πετυχαίνει. Τα Επιμελητήρια της Χώρας μας μπορούν να βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο κ. Κορκίδης είναι Πρόεδρος ΕΒΕΠ και Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top