ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ.Παναγόπουλος:Η Σαλαμίνα θα αποκτήσει ψηφιακό πάρκο πολιτισμού

Από τον δήμαρχο Σαλαμίνας κ.Γιώργο Παναγόπουλο

«ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ. Η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Σαλαμίνας θα γίνει πραγματικότητα. Το νησί μας θα αποκτήσει ένα ψηφιακό πάρκο πολιτισμού βασισμένο στις σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης εξέδωσε την Πρόσκληση προς τον Δήμο μας για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική» στον Άξονα Προτεραιότητας: 02 «Διάδοση και Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών των ΜΜΕ με τη χρήση ΤΠΕ», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» (ΑΔΑ: 6Μ647Λ7-ΗΛΧ).

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γιώργο Πατούλη που το όνειρο μας για την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της Σαλαμίνας έγινε και δικός του στόχος και μας έδωσε την δυνατότητα να το πραγματοποιήσουμε αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι δίπλα στην Σαλαμίνα. Να ευχαριστήσω, επίσης, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για την, για μια ακόμη φορά, ουσιαστική στήριξη της.

Τώρα, μετά την έκδοση της πρόσκλησης και με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, αρχίζουμε την δουλειά για να δημιουργήσουμε στο νησί ένα ψηφιακό πάρκο πολιτισμού, που θα το καταστήσει έναν τουριστικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας και θα αξιοποιήσει ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του.»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top