ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου : Άνοιγμα όλων των καταστημάτων με click in shop και παράταση εκπτώσεων

Το αίτημα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για άνοιγμα όλων των καταστημάτων λιανικής με click in shop, αλλά και την ανάγκη παράτασης της περιόδου των εκπτώσεων, τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του OPEN, σήμερα Πέμπτη 14/1/2021.

Εν όψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή μετά και από τις εισηγήσεις των ειδικών, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως φαίνεται να οδεύουμε σε λειτουργία του μεγαλύτερου μέρους των καταστημάτων με click away, παράλληλα με click in shop μόνο για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και τα χρυσοχοεία.

Από την αρχή του δεύτερου lockdown το Ε.Ε.Α. είχε προτείνει τη λειτουργία των καταστημάτων με προκαθορισμένα ραντεβού και έναν πελάτη κάθε φορά εντός του καταστήματος, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να επαναλαμβάνει το αίτημα αυτό ζητώντας να εφαρμοστεί για όλα τα μαγαζιά και όχι μόνο για συγκεκριμένους κλάδους, δεδομένης της αδυναμίας των μικρών επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν eshop να ανταποκριθούν στο click away.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε πως αν μετά την περίοδο των εορτών, η οποία χάθηκε, χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων, ο τζίρος της οποίας ανήλθε πέρυσι σε 5 δισ. ευρώ, «τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι τραγικά», ενώ σημείωσε πως έχει ζητηθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης να δοθεί παράταση στην περίοδο των εκπτώσεων.

Με τα σημερινά δεδομένα, όπως έδειξε και η έρευνα Ε.Ε.Α. – Opinion Poll, 1 στις 4 επιχειρήσεις «βλέπει» λουκέτο, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να εκτιμά πως αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, η καταστροφή των επιχειρήσεων θα είναι μεγαλύτερη, συμπαρασύροντας και τους εργαζόμενους.

Εστίαση

Για το τεράστιο πλήγμα που δέχεται η εστίαση μίλησε, στην ίδια εκπομπή, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς τονίζοντας ότι ο κλάδος αριθμεί 80.000 επιχειρήσεις, με το 50% εξ αυτών να βρίσκεται μπροστά στο φάσμα του «λουκέτου».

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο φτάνουν τις 330.000, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι κλάδοι – «συνεργάτες» της εστίασης τότε επηρεάζονται συνολικά 1 εκατ. εργαζόμενοι.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφή», υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς, επισημαίνοντας ότι έχει ζητηθεί από την Πολιτεία η υλοποίηση ενός ειδικού προγράμματος στήριξης των εστιατορίων και συναφών επαγγελμάτων, κάτι ωστόσο που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=517&v=s0yjk9cYAdk&feature=emb_logo&ab_channel=%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top