ΑΤΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να ανοίξει η αγορά με click in shop

Την πρόταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για άνοιγμα της αγοράς και λειτουργία των καταστημάτων με click in shop – ραντεβού και παράδοση εντός του καταστήματος- επανέλαβε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στο Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στις 17/02/2021.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε εκ νέου ότι εντός των καταστημάτων λιανεμπορίου δεν καταγράφεται διασπορά του κορονοϊού, καθώς τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας και οι πελάτες που εισέρχονται είναι ελάχιστοι κάθε φορά και με προκαθορισμένο ραντεβού, ενώ την ίδια ώρα στα σούπερ μάρκετ εισέρχεται και συνυπάρχει πολύ μεγαλύτερος αριθμός ατόμων.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. έκρουσε για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι χιλιάδες επιχειρήσεις αδυνατούν να επιβιώσουν και προβλέποντας ότι πάνω από 200.000 δεν θα καταφέρουν να ξανανοίξουν, με το πλήγμα να είναι σοβαρό και για την απασχόληση.

 

Πέραν της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της παραοικονομίας, που βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του Ε.Ε.Α. με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την ίδια μέρα. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε τις καταστροφικές συνέπειες παρεμπορίου – λαθρεμπορίου, ο τζίρος των οποίων φτάνει τα 45 δισ. ευρώ, και τόνισε ότι η πάταξή τους είναι θέμα πολιτικής απόφασης.

 

«Σε μία εποχή που η ζημιά λόγω του κορονοϊού είναι τεράστια, δεν μπορεί να ανθεί το παρεμπόριο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο Υπουργός αναγνώρισε την κατάσταση και δήλωσε την απόφαση του να πατάξει το παρεμπόριο σε όλη τη χώρα.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=_bBMap1p7is&feature=emb_logo&ab_channel=%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top