ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου : Τεράστια καταστροφή, αν χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων

«Χάθηκε η περίοδος των εορτών, αν χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων η καταστροφή στην οικονομία θα είναι τεράστια», τόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.

Με την αγωνία του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου να βρίσκεται στα ύψη, μετά την αναστολή και του click away αλλά και το κλείσιμο όσων καταστημάτων είχε επιτραπεί να ανοίξουν, ο κ. Χατζηθεοδοσίου πρόκρινε και πάλι τη λύση της λειτουργίας με προκαθορισμένα ραντεβού, την οποία είχε προτείνει το Ε.Ε.Α. από την αρχή του δεύτερου lockdown.

Όπως εξήγησε, με τον τρόπο αυτό λειτουργίας και ο τζίρος των καταστημάτων θα αυξηθεί και θα αποτραπεί ο συγχρωτισμός, ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν κανονικά.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε για ακόμη μια φορά την αδυναμία του μεγαλύτερου μέρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στο click away λόγω έλλειψης τεχνικών υποδομών όπως τα eshop, γεγονός που αποτυπώθηκε και στον τζίρο των εορτών, το 80% του οποίου έκαναν 150 – 200 μεγάλες αλυσίδες, όπως σημείωσε.

Με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων να συσσωρεύονται ο κ. Χατζηθεοδοσίου χτύπησε εκ νέου «καμπανάκι» κινδύνου για επερχόμενα «λουκέτα» και απώλεια θέσεων εργασίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να στηρίξει την υφιστάμενη απασχόληση και υπογραμμίζοντας την ανάγκη «κουρέματος» των οφειλών -μια συζήτηση που φαίνεται να ανοίγει και στην Ευρώπη, με επίκεντρο την Ισπανία και την Ιταλία.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=vdHA_ph-Nos&feature=emb_logo&ab_channel=%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top