ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήλωση Προέδρου Ε.Ε.Α.: «Μονόδρομος για την ΝΝ να σεβαστεί τα δικαιώματα των συνεργατών της»

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

 

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές σχετικά με την παρέμβαση και του ΕΕΑ που ζητεί από την ασφαλιστική εταιρεία «ΝΝ Hellas» να εντάξει στις συμβάσεις με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τα όσα ορίζει η νομοθεσία 4583/18, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ι Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής:

«Δίνουμε μια ακόμη μάχη υπερασπίζοντας και τα δικαιώματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.  Διαμηνύουμε  το αυτονόητο, δηλαδή ότι κανείς δε μπορεί να αποκλίνει από την εφαρμογή του νόμου. Αυτό ζητάμε από την ΝΝ καλώντας την  να συνταχθεί στα όσα καθορίστηκαν από την νέα νομοθεσία και αποτελούν αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας με την συμμετοχή και της ΕΑΕΕ και της ΔΕΙΑ και των φορέων εκπροσώπησης της διαμεσολάβησης και των εκπροσώπων του κράτους.  Η μη εφαρμογή των όσων ορίζει ο νόμος δυναμιτίζουν την ομαλότητα που έχει επιτευχθεί και λειτουργεί επαγωγικά για την ιδιωτική ασφάλιση και όσων συντελούν σε αυτή.

Όσον αφορά την ΔΕΙΑ και την ΕΑΕΕ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζήτησε την συνεισφορά τους σε μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με την στάση της ΝΝ καθώς θεωρούμε ότι ο θεσμικός τους ρόλος δεν διαφοροποιείται κατά περίπτωση και διακρίνεται από αμεροληψία. Πέρα από το τυπικό πλαίσιο η ουσιαστική τους παρέμβαση , όταν διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς, είναι αναγκαία προς όφελος της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Όσον αφορά την υπογραφή των συμβάσεων από επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, είναι προφανές ότι γίνεται κάτω από συνθήκες πίεσης τις οποίες το ΕΕΑ δεν αποδέχεται,  γι΄ αυτό και ζήτησε από την διοίκηση της ΝΝ να εντάξει στην σύμβασή της τα όσο ορίζονται από την νομοθεσία. Το θέμα θα συζητηθεί και σε συνάντηση που θα έχει η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με την πρόεδρο και CEO της εταιρείας. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το ΕΕΑ δεν αποδέχεται συμπεριφορές που αποτελούν εστίες αλλοίωσης των όσων μέσα από διάλογο έγιναν νόμος. Θεωρούμε κρίσιμο να κλείσει το θέμα άμεσα με την συμμόρφωση της ασφαλιστικής εταιρείας. Το ΕΕΑ θα υπερασπιστεί τα μέλη του ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μέχρι να επικρατήσει το δίκαιο, και να εφαρμοστεί ο Ν 4583/18  κάτι το οποίο έχει και την αρωγή και της ΚΕΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ».

                                                                             

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

 Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top