ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

 

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Πειραιά και το Ωδείο Τερψιθέας με την ευγενική χορηγία της Εταιρίας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μορφή musical την παράσταση «Ολοκαύτωμα» (Η ιστορία της οικογένειας Βάις) βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Gerald Green σε ελληνική διασκευή.

Το έργο θα ανέβει σε 2 παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ την Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 9:00 μμ.

To θεατρικό κείμενο είναι του Μάνου Χατζηγεωργίου, η μουσική επιμέλεια & διδασκαλία της Γεωργίας Χατζημανωλάκη, η ενορχήστρωση του Γιάννη Θύμη και του Δημήτρη Παριανού και οι χορογραφίες της Γαβριέλας Ανυφαντάκη. Συμμετέχει 40-μελής μικτή χορωδία, επαγγελματική ορχήστρα και νέοι καλλιτέχνες από το χώρο του θεάματος.

Το «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ» είναι το έπος του αγώνα μίας εβραϊκής οικογένειας να επιβιώσει από τη φρίκη της συστηματικής περιθωριοποίησης και εξόντωσης εξαιτίας της παράφρονης φυλετικής ιδεολογίας της ναζιστικής Γερμανίας.

«Η ιστορία της οικογένειας Βάις» είναι η ιστορία των Εβραίων που ζούσαν στην Ευρώπη, η ιστορία των 6 εκατομμυρίων νεκρών, της μίας χούφτας ανθρώπων που κατάφεραν να επιζήσουν και αυτών που αντιστάθηκαν και πολέμησαν».

Μέσα από «την ιστορία της οικογένειας Βάϊς» καταλαβαίνει κανείς πολύ καλά γιατί το «Ολοκαύτωμα» θεωρείται το μεγαλύτερο έγκλημα του 20ου αιώνα και το μεγαλύτερο ομαδικό στην ιστορία της ανθρωπότητας.

«Συγχωρέστε είπε κάποτε ο Μπεν Γκουριόν,
Αλλά ποτέ μην Ξεχάσετε!»
Δεν έφτασα στο σημείο που θα μπορέσω να συγχωρέσω.
Ίσως ποτέ δεν θα φτάσω».
(Απόσπασμα από το βιβλίο)

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 210-4537072, 6944633360.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top