ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση”Πράσινη βιωσημότητα του επιχειρείν:Μια άλλη αναπτυξιακή πρόταση”

Διαδικτυακή εκδήλωση Πέμπτη 22 Απριλίου – ΤΑΑ & Πράσινη Βιωσιμότητα του Επιχειρείν: Μια άλλη αναπτυξιακή πρόταση

Στις 22 Απριλίου, στις 17:30 όλη η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στρέφει την προσοχή της στη κορυφαία διαδικτυακή εσπερίδα που διοργανώνουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, με θέμα: «Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας & Πράσινη Βιωσιμότητα του Επιχειρείν: Μια άλλη αναπτυξιακή πρόταση».

Κεντρικοί ομιλητές είναι οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων παραγωγικών και θεσμικών φορέων της χώρας μας: Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθήνας, οι οποίοι θα συζητήσουν για την τεράστια κρίση της επιχειρηματικότητας στη μετα-COVID19 εποχή.

Κεντρική θεματολογία:

Λιανεμπόριο – Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ασφυκτιά και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο αφού η συμμετοχή του λιανεμπορίου στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) είναι αμφίβολη. Όταν εξαιρείται το λιανεμπόριο από το ΤΑΑ, τότε για ποια κοινωνική συνοχή μιλάμε;

Κλειστά καταστήματα μικρομεσαίων επιχειρηματιών– Στηρίξτε μας ή Ανοίξτε μας τονίζουν οι φορείς. Η πανδημία απέδειξε ότι ήταν τεράστιο λάθος να μείνουν κλειστά τα καταστήματα της γειτονιάς, που ούτως ή άλλως είχαν μειωμένη κίνηση, η οποία όμως μπορούσε να είναι απολύτως ασφαλής με τη εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, σε πλήρη αντίθεση με τα MALL. Μια ζωντανή γειτονιά, κάνει πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμη από άποψη ψυχολογίας την καραντίνα, καθώς διατηρεί τις κοινωνικές σχέσεις. Από την άλλη προστατεύει τους πολίτες, λόγω των μειωμένων μετακινήσεων σε άλλες περιοχές, συνδράμοντας έτσι και στην αποσυμφόρηση των ΜΜΜ. Μήπως το ΤΑΑ είναι μια μοναδική ευκαιρία για χρηματοδότηση της Αστικής βιώσιμης κινητικότητας;

Οικονομική ασφυξία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, καθώς τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί αφορούν μόνο τους “μεγάλους”, αλλά και από το ΤΑΑ, πως τελικώς θα επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Μήπως τελικά ο στόχος των πολιτικών που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση; Πως θα μετασχηματισθούν οι μικρομεσαίοι στην μετά-COVID19 εποχή; Δανεισμός με βάση τη βιωσιμότητα της πρότασης και όχι τις εμπράγματες εγγυήσεις και τα προγενέστερα προβλήματα ρευστότητας από την δεκάχρονη κρίση ή την πανδημία.

Η ανάπτυξη πράσινων δραστηριοτήτων και η προσαρμογή στις έννοιες της κυκλικής οικονομίας, της επανάχρησης- επιδιόρθωσης- ανακύκλωσης, είναι βασικοί για το ΤΑΑ. Αναγκαία η ύπαρξη μελετών ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι συμβατές με τους κανόνες που θέτει το ΤΑΑ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως τα κίνητρα για φορολογική αναμόρφωση, η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις μεταφορές, το εργατικό δίκαιο, αλλά και οι τρόποι για την επίτευξη της μείωσης των εισαγωγών.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο τ. Υπουργός και Μέλος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Γιάννης Τσιρώνης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Συνεκπρόσωπος, Δημήτρης Πολιτόπουλος.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 17.30 αφιερώστε 2 ώρες από τον χρόνο σας για το αύριο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, επιλέγοντας το ακόλουθο λινκ:

https://us02web.zoom.us/j/81028451074

Webinar ID: 810 2845 1074

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top