ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Διογένης Βενετόπουλος:” Η VARIETY CRUISES μια εταιρεία 52 χρόνων με Ελληνική σημαία -έχει φέρει  150 εκατομμύρια στην  Ελληνική οικονομία”

Ο Διογένης Βενετόπουλος  μέλος ΔΣ  της  Ένωσης   Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και  Φορέων Ναυτιλίας,  μέλος ΔΣ ειδικού Συμβουλίου της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού,  Πρόεδρος και ιδιοκτήτης  της  Variety Cruises , έδωσε συνέντευξη στην  εκμπομπή «Λόγος και Αντίλογος» του Απόστολου Καραμπερόπουλου  -Κοινωνική (εφημερίδα, ιστολόγιο) και  του Τάκη Μαυρέα- Porto news, στις 27 Απριλίου 2021.

Ο κ.Βενετόπουλος έχει  ένα διττό ρόλο στο  yachting και στην κρουαζιέρα μέσω της  εταιρείας του, μίλησε  για  την  εταιρεία του  που ιδρύθηκε από τον παππού του 52 χρόνια πριν,και για τον θρίαμβο που κατάφερε η οικογένεια του να  έχουν γίνει γνωστοί παγκοσμίως  στον κόσμο της κρουαζιέρας, έχοντας στο στόλο του 11 γιώτ,που  προσφέρουν ασφαλείς και δελεαστικές διακοπές .

Το λυπηρό  είναι  ότι ο κλάδος του Γιώτιγκ και της κρουαζιέρας δεν  έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση για την κατασκευή ή μετεπισκευή των πλοίων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα σκάφη αναψυχής της Variety  Cruises  έχουν  36 καμπίνες, 72 ατόμων,  είναι  ΟΛΑ κατασκευασμένα  σε Ελληνικά ναυπηγεία, συνεισφέροντας με αυτόν τον  τρόπο  με δεκάδες  εκατομμύρια στην Ελληνική οικονομία .Σ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι  όπως   έχουν υπολογίσει  ότι  πλοία  που είναι 25 ετών  έχουν φέρει  στην  Ελλάδα πάνω από  150 εκατομμύρια το καθένα.  Το χρήμα  αυτό  παραμένει  όχι μόνο στο  Πέραμα και στην Ναυπηγοεπισκευαστική  ζώνη,αλλά και  στις  τροφοδοσίες , στα νερά  ,ανταλλακτικά, λιμενικά οφέλη. Ταξιδεύουν και φέρνουν  ζωή στα  Ελληνικά νησιά, στην Ελλάδα, Σεϋχέλλες, Αίγυπτο, Ινδονησία, Κάπο Βέρντε, Κούβα, Καραϊβική ,Αφρική, κυρίως με πλοία που  έχουν την Ελληνική σημαία κάτι πολύ  σημαντικό και σπάνιο  όπως τόνισε  ο ίδιος. Πιστεύει ότι οι  Έλληνες ναυτικοί  είναι οι καλύτεροι και κατά κύριο λόγο προσπαθεί στα πληρώματά του να  δουλεύουν  Έλληνες.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=7Z3jSdNpBow&ab_channel=%CE%95%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top