ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΥΚΓΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΠΝΟ

 

 

Απεργία στα ΜΜΕ στις 27 Νοεμβρίου

24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ΕΡΤ, τη ΓΓΕΕ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6:00 π.μ. της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου.

 

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου: Απεργίες στις συγκοινωνίες

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Το Μετρό -γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3, δεν θα λειτουργεί όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίαςπου εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργείας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ.

Τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των Λεωφορείων και των Τρόλεϊ θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δρομολόγια Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων Αεροδρομίου.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί ολους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Κανονικά θα κινούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού και τα υπόλοιπα σιδηροδρομικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ένας ακόμα άδικος, αντιλαϊκός και φορομπηχτικός προϋπολογισμός έφτασε, από τη κυβέρνηση, στη Βουλή, βαθαίνοντας την κοινωνική ανισότητα και ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος.

Για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Η απαξίωση των Συγκοινωνιών και οι σχεδιασμοί για εκποίηση κερδοφόρων τμημάτων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως ο επισκευαστικός τομέας, μας υποχρεώνουν να θέτουμε ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ διεκδικούμε:

 • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
 • Νέο Κανονισμό Εργασίας- Οργανόγραμμα- Βαθμολόγιο του Διοικητικού προσωπικού.
 • Διαφάνεια στην εξέλιξη του προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια.
 • Προσλήψεις προσωπικού. Κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και αναβάθμιση της Επισκευαστικής Βάσης του Πειραιά.
 • Την εξομάλυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στις 28 Νοεμβρίου στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Ν. Λύρης                                                                                      Ι. Κανελλόπουλος

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

Παρά τις φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας στη «μετά μνημονίων εποχή» η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται.

Το σωματείο μας ως αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων της χώρας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη απεργία στις 28 Νοεμβρίου 2018, διατρανώνοντας την αντίθεση μας στη φτωχοποίηση του λαού.

Διεκδικούμε:

 • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
 • Συνθήκες εργασίας με ανθρώπινα ωράρια και βαρδιολόγια.
 • Δίκαιο και αξιοκρατικό κανονισμό εργασίας, που θα προκύψει από διαβούλευση εργαζομένων και διοίκησης.
 • Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από κρατική χρηματοδότηση.
 • Ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών.
 • Προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Απαιτούμε:

 • Φθηνά, γρήγορα κι αξιόπιστα Μέσα Σταθερής Τροχιάς για τους πολίτες.
 • Μείωση του αφορολογήτου στα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                          Θανάσης Τζίνης

 

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

 

 

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε σε σημερινή (14/11) συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

 

 

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν και κατήγγειλαν το σχέδιο αστυνόμευσης του εργατικού κινήματος, που είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού  της ΓΣΕΕ, με την εμφάνιση ασφαλίτη να τραβάει όπλο στη σημερινή Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία.

Αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων από Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, της παρουσίας ασφαλίτη στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Την παρουσία του χωροφύλακα στα συνδικάτα προετοίμασαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι απεργοσπάστες  και οι νόθοι του συνδικαλιστικού κινήματος, στη πρόσφατη συνάντηση τους με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αναζήτησαν την προστασία των ΜΑΤ και του συνδικαλιστικού της ασφάλειας, για να καλύπτουν τις βρωμιές τους.

Η απάντηση στις ασφαλίτικες μεθοδεύσεις εργοδοσίας, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ,  εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να είναι η μαζική, μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών, των εργαζομένων με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, διεκδικώντας:

 • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
 • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μέρος στην απεργία στις 28/11/2018, να παλέψουν για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, για την λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία, την κατάργηση των εγκριτικών πράξεων στην ποντοπόρο Ναυτιλία, του νόμου 4150/2013 στην επιβατηγό Ναυτιλία, για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top