ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΒΕΠ: «Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει την επιχειρηματικότητα της πόλης»

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας έλαβε ο Δήμος Πειραιά, με τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας. Σκοπός του Κέντρου είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων του Πειραιά, η βελτίωση της λειτουργίας τους, η πρόσβασή τους σε νέες αγορές, καθώς και η παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και της εξωστρέφειάς τους.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020 του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου, διάρκειας τριών ετών, ανέρχεται σε συνολικά 6,1 εκατομμύρια ευρώ και ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά των εταιρειών ΙCAP Αdvisory Α.Ε – Grant Thornton Βusiness Solutions AE. Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την ανάπτυξη ενός ισχυρού πλέγματος για τη στήριξη των επιχειρήσεων της πόλης, αλλά και για νέους επιχειρηματίες. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελεί για εμάς έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της πόλης μας».

Το ΕΒΕΠ υπενθυμίζει πως το πρόγραμμα της ΟΧΕ Πειραιά έχει επίσης διαμορφωθεί ελέω πανδημίας, να παράσχει ρευστότητα στις επιχειρήσεις με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες τους. Η συγκεκριμένη δράση με πόρους 9,2 εκ. ευρώ ενισχύει τις επιχειρήσεις με έδρα τον Δήμο Πειραιά για όλες τις δαπάνες αντιμετώπισης της πανδημίας μέχρι σήμερα και δίνει μια σημαντική ελπίδα στήριξης των μικρομεσαίων, να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση

Στην φωτογραφία βλέπουμε απο αριστερά: Τον Δήμαρχο κ.Γιάννη Μώραλη, τον Πρόεδρο ΕΒΕΠ κ.Βασίλη Κορκίδη, τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ.Θεόδωρο Καπράλο.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top