ΑΤΤΙΚΗ

Εγκαίνια της Πινακοθήκης-Γλυποθήκης της Μύρτιδος στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Πρόσκληση  από τον Πρόεδρο κ.Αναστάσιο Λιάσκο και τον κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη επίκουρο καθηγητή του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών:

«Δεκάδες Έλληνες και ξένoι δημιουργοί της τέχνης και του πολιτισμού θα χαρούν να σας γνωρίσουν, στα εγκαίνια των νέων έργων για την Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της Μύρτιδος, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20.00, στο Πολεμικό Μουσείο.
Μαζί μας θα είναι και ο Ηλίας Μαμαλάκης με τις δημιουργικές συνταγές του από τον 5ο αι. π.Χ.
Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία του covid-19.»

Το 1964 το Ελληνικό κράτος αποφάσισε την ίδρυση Πολεμικού Μουσείου. Με επικεφαλής τον Θουκιδίδη Βαλέντη αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλους διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Μουσείου. Το 1975 18 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσάτσος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ εγκαινίασαν το μουσείο των Eνόπλων δυνάμεων. Το κτίριο, με στοιχεία χαρακτηριστικά του κινήματος του εκσυγχρονισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1950, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο γνωστών κτιρίων της πόλης των Αθηνών. Σκοπός-Αποστολή: Σκοπός και αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων. Καθώς και η τεκμηρίωση και μελέτη της πολεμικής ιστορίας της Ελλάδος. Καλύπτει όλες της εποχές της πολεμικής δραστηριότητας από την πρώιμη εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα. Το μουσείο λειτουργεί και ως χώρος εκπαίδευσης για σχολικές ξεναγήσεις. Το πολεμικό μουσείο της Αθήνας έχει ιδρύσει παραρτήματα στην Θεσσαλονίκη, στα Χανία στο Ναύπλιο και στην Τρίπολη.

 

Άλλοι χώροι                                                                                                      Στο Μουσείο λειτουργεί τμήμα έρευνας και μελέτης. Τμήμα συντήρησης με πέντε συνολικά εργαστήρια ώστε να υπάρχει η καλύτερη και επιστημονικότερη συντήρηση, φροντίδα και επέμβαση των εκθεμάτων από διάφορες φθορές. Τα εργαστήρια τα οποία αποτελούν το τμήμα συντήρησης είναι, εργαστήριο μετάλλων, εργαστήριο όπλων, εργαστήριο χαρτών, εργαστήριο Πινάκων και εργαστήριο ζωγραφικής. Τμήμα διοργάνωσης περιοδικών εκθέσεων.

Πληροφορίες

Ριζάρη 2, Athens, Greece

21 0725 2975

info@warmuseum.gr

warmuseum.gr

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top